nieuws

22 aug 2014, 08:08

Stille tocht Iris levert paar honderd euro op

Stille tocht Iris levert paar honderd euro op

De stille tocht van donderdagavond in Groningen om geld in te zamelen voor het opgraven van de in juli overleden Iris heeft 340 euro opgeleverd. Dat meldde de Iris Foundation vrijdag. De 23-jarige vrouw werd in juli dood aangetroffen in haar woning in Groningen. De politie zegt dat het om zelfmoord gaat, maar de familie vermoedt dat hun dochter het slachtoffer is geworden van een misdrijf. Het lichaam van de vrouw wordt daarom op verzoek van de familie weer opgegraven.

De stille tocht begon bij de Der Aa-kerk en liep naar het huis in De Hoogte waar Iris woonde. Er liepen enkele tientallen vrienden, familieleden en bekenden van de Groningse vrouw mee.

 

Tijdens de tocht werd geld ingezameld om het opgraven en het onderzoek op het lichaam van Iris te bekostigen. Er werd 340 opgehaald en op een speciaal geopend bankrekeningnummer was nog eens 520 euro gestort. Hoewel de familie zegt er blij te zijn met de donaties is het een druppel op de gloeiende plaat. De kosten lopen op tot zo’n 10.000 euro.

 

Het is nog niet bekend wanneer het lichaam van Iris wordt opgegraven. Vermoedelijk is dat ergens volgende week, aldus een nicht van de vrouw via de Iris Foundation.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: