nieuws

02 okt 2015, 11:11

Stichting Meent van der Sluis kondigt “spectaculair plan” aardbevingsgebied aan

Stichting Meent van der Sluis kondigt “spectaculair plan” aardbevingsgebied aan

In Groningen is een ‘Stichting Meent van der Sluis’ opgericht, vernoemd naar de allereerste man die zei dat de gaswinning tot aardbevingen kan leiden, maar die toen volstrekt niet serieus werd genomen. Deze stichting, met daarin onder meer oud-hoofdredacteur Roel Dijkhuis van RTV Noord, kondigt voor volgende week een ‘spectaculair plan’ aan.

Sinds kort bestaat de Stichting Meent van der Sluis, die is opgericht met slechts één doel: “we willen een hart onder de riem steken van al degenen die het slachtoffer zijn van de aardbevingen als gevolg van de gaswinning. We vinden dat we een spectaculair plan hebben dat brede aandacht verdient. Die mening wordt gedeeld door een Comité van Aanbeveling.”, zo meldt deze stichting.

 

Meent van der Sluis (1944-2000) waarschuwde al in de tweede helft van de jaren tachtig van de vorige eeuw voor aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Hij werd niet serieus genomen door de NAM en de overheden. Maar hij hield voet bij stuk, tot zijn ontijdige dood.


“Zijn onverschrokken houding is onze inspiratiebron. Wat we precies van plan zijn willen we u uit de doeken doen op een
persconferentie op dinsdag 6 oktober. Dan melden we u ook wie in het Comité van Aanbeveling zitten.”

 

 

Het bestuur van de Stichting Meent van der Sluis wordt gevormd door: Piter Bergstra, voorzitter/secretaris, oud-verslaggever Dagblad van het Noorden, Roel Dijkhuis, oud-directeur/hoofdredacteur RTV Noord, Matthieu van Olffen, penningmeester, directeur financiën en ondersteuning woningcorporatie Lefier, Mr. Peter Vermeulen, vm. vicepresident van de rechtbank Groningen en Ing Peter Edelenbosch, technisch inspecteur Briese Shipping BV te Scheemda.

 

(Foto: Meent van der Sluis, Bron: inenomassen.nl)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: