nieuws

25 nov 2013, 13:01

Simplon van ondergang gered: doorstart gevraagd

Het jongerencentrum Simplon lijkt van de ondergang gered. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.

Niet alleen collegepartij D66 is namelijk in de bres gesprongen voor Simplon, ook de PvdA. Volgens D66 gemeenteraadslid Jurjen Hoekstra streven beide partijen naar een doorstart.

 

Afgelopen week werd bekend dat poppodium Simplon faillissement heeft aangevraagd. De fracties van de PvdA en D66 zien Simplon als een belangrijk onderdeel van popstad Groningen. Zij stellen daarom voor om een doorstart te maken met het roemruchte poppodium. Dit zullen zij voorleggen aan de Gemeenteraad en het College tijdens de raadsvergadering van aanstaande woensdag.

 


Simplon is volgens PvdA en D66 een broedplaats van talent en een populair podium voor jongeren en popmuziek. Groningen wil zijn status als tweede popstad van Nederland behouden. Daarvoor is de functie van Simplon in aanvulling op podia als Vera en de Oosterpoort erg belangrijk. PvdA Raadslid Marloes Dekker “Het verlies van Simplon zou een aderlating voor popstad Groningen zijn, wij willen pop voor jongeren aan het boterdiep graag behouden”

 


Aangezien het faillissement inmiddels is aangevraagd lijkt de huidige organisatie niet meer te redden.

 


Dat wil echter niet zeggen dat er niet een doorstart kan worden gemaakt met popactiviteiten en talentontwikkeling voor jongeren niet behouden kan blijven. De gemeente is een van de grootste schuldeisers van Simplon en zal daarom betrokken worden bij de afwikkeling van het faillissement. PvdA en D66 willen dat het College van B enW de continuïteit van popcultuur in het podium aan het Boterdiep daarbij zeker stelt. Simplon geldt bijvoorbeeld als belangrijk podium voor Eurosonic in januari. D66 Raadslid Paul de Rook: “Wij zullen het college vragen geld beschikbaar te houden voor een doorstart in de geest van Simplon.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: