nieuws

03 nov 2009, 17:05

Provincie en gemeenten alleen verder met Blauwestad

De provincie Groningen en drie Groningse gemeenten beëindigen de samenwerking met de enige overgebleven projectontwikkelaar van Blauwestad. Dat maakte de provincie Groningen dinsdag bekend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens gedeputeerde Pim de Bruijne loopt de verkoop van de kavels in Blauwestad, die wordt gerealiseerd in de gemeenten Winschoten, Scheemda en Reiderland, niet voorspoedig. ,,Er zijn in vier jaar 180 van de 1480 beschikbare kavels verkocht”, legt hij uit. ,,Dat zijn er 300 minder dan gepland.” In 2009 werden er vier kavels verkocht, terwijl de provincie uitging van een gemiddelde van 150 verkochte kavels per jaar.

Desondanks is de provincie nog vol goede hoop dat het project in het huidige concept, waarbij vooral wordt gemikt op het hogere segment, kan worden afgerond. Zo is er volgens de gedeputeerde veel belangstelling voor de kavels, maar zorgt de economische crisis er voor dat de belangstellenden hun huidige woning slecht kwijt kunnen en de financiering van de nieuwe kavel niet rond kunnen krijgen.

Door de samenwerking met de enige projectontwikkelaar te beëindigen, probeert de provincie meer ruimte te genereren voor kleinere ontwikkelaars. Dit doet de provincie naar aanleiding van aanbevelingen van de commissie Alders, die onderzoek deed naar de toekomst van Blauwestad.