nieuws

10 apr 2016, 13:01

Politieauto’s in botsing bij achtervolging vluchtende Stadjer

Politieauto’s in botsing bij achtervolging vluchtende Stadjer

Het kostte de politie behoorlijk wat inspanning om een 26-jarige verdachte in te kunnen rekenen.

Twee Groningers van 26 en 30 jaar zijn zaterdag door de politie aangehouden op verdenking van mishandeling van een 40-jarige stadgenoot. De aanhouding van een van de twee verdachten  ging niet al te soepel, want daarbij botste een politieauto tegen een geparkeerde andere politiewagen.

De mishandeling was zaterdagmorgen in de Nieuwe Ebbingestraat; de aanleiding is nog niet bekend. Nadat omstanders zich bemoeiden met het gevecht gingen de daders er van door. De 30-jarige verdachte was op de fiets en kon snel worden aangehouden na aanwijzingen van getuigen.

De 26-jarige verdachte ging er echter op een scooter vandoor. Hij werd op de Vrydemalaan aangetroffen nadat hij daar met zijn scooter was gevallen en gewond geraakt. Toen hij de agenten zag stapte hij weer op en reed weg. Na een korte achtervolging kon hij uiteindelijk worden aangehouden in de Oosterhamrikkade.
 

Tijdens de achtervolging gleed een van de politieauto’s bij het inrijden van de Oosterhamrikkade tegen een andere politieauto die daar stond. Beide dienstvoertuigen raakten beschadigd. De verdachte is aangehouden en daarna naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen. De politie is inmiddels met een onderzoek gestart waarbij de betrokkenen worden verhoord en de beschikbare getuigen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: