nieuws

25 okt 2013, 10:10

Mooiste herfstloop van Groningen volgende week zaterdag 2 november Plantsoenloop

Mooiste herfstloop van Groningen volgende week zaterdag 2 november  Plantsoenloop

Duizenden, zelfs tienduizenden hardloop-liefhebbers zweren bij de 4Mijl van Groningen. Maar volgens fijnproevers onder de hardlopers is de Plantsoenloop minstens zo mooi, of misschien nog wel mooier. Dat is te danken aan het schitterende parcours: een cross in het heuvelachtige Noorderplantsoen, met bomen in de prachtigste  herfstkleuren. Het is genieten voor jong en oud, want deze – eveneens door Topsport Noord-Nederland georganiseerde loop – is een echte, gezellige familieloop. Maar ook de meer prestatiegerichte lopers hebben er een mooie uitdaging aan: zo zijn er wedstrijdlopen over 4 en 8 km.. Het is de 56ste keer dat de Plantsoenloop gehouden wordt.

Na een succesvolle 4 Mijl is het op zaterdag 2 november weer tijd voor de Plantsoenloop.  Dit evenement vindt voor de 56e keer plaats in het Noorderplantsoen. Het evenement begint om 12.00 uur met de KiKa Run van 1 km. Vervolgens is de KiKa Scholierenloop van 2 km waarna om 14.30 uur de GIC 4 en 8 km wedstrijdloop van start gaan. Om 15.15 uur is het de beurt aan de recreanten voor de Runnersworld 4 of 8 km. Deelnemers kunnen zich inschrijven via www.plantsoenloop.nl. Met de Plantsoenloop wordt geld opgehaald voor het goede doel Kika, Kinderen Kankervrij.

 

Inschrijven


Online inschrijven via  www.plantsoenloop.nl    is mogelijk tot dinsdag 29 oktober 10.00 uur. Voor scholen en groepen geldt woensdag 30 oktober 10.00 uur. Voor de vier afstanden gelden verschillende deelname tarieven. Het is ook mogelijk in te schrijven op zaterdag 2 november vanaf 10.00 uur bij de Nassauschool aan de Nassaulaan in Groningen.

 

KiKa


Net als in 2012 is ook dit jaar KiKa weer het goede doel voor de Plantsoenloop. Kika is een stichting met als algemeen doel het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker. KiKa richt zich op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.  Kinderen die meedoen aan de 1 km KiKa Run of de 2 km KiKa Scholierenloop kunnen zich laten sponsoren voor het goede doel. Ook is het mogelijk om een eigen actie op te zetten voor KiKa.

 

Entertainment


Naast het hardlopen zijn er ook diverse andere activiteiten in de Nassaulaan waaronder schmink, knutselen en stoepkrijten voor de kinderen. Ook staat er een poffertjeskraam, koffietent, hotdogwagen en een springkussen.

 

Vorige editie


Vorig jaar deden bijna  2.400 wedstrijdatleten, recreanten en scholieren mee aan de Plantsoenloop. Bij de 4 km wedstrijdloop werd Thijmen Kupers (12.26) uit Groningen eerste. Bij de vrouwen was dit de uit Groningen afkomstige Monique Elfrink (15.12). De 8 km is gewonnen door Wouter Ploeger uit Assen in een tijd van 25.20. Bij de vrouwen was Marieke Falkmann (29.28) uit Groningen de snelste vrouw.

 

www.plantsoenloop.nl

 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: