nieuws

19 apr 2011, 21:09

Oude stadsboerderij ‘De Oude Nadorst’ in Groningen krijgt historische functie als herberg terug

Maandag 25 april, 2e paasdag, opent B&B ‘de Oude Nadorst’ haar deuren. De voorkamer van de authentieke boerderij is de afgelopen maanden gestileerd en opnieuw ingericht door Alja Nieman. Met de stijlvolle binnenverbouwing krijgt de herberg haar oude functie terug. In ‘de Oude Nadorst’ kan men eten, slapen, vergaderen, de omgeving verkennen, en nog meer, aldus de eigenaresse.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Oudste boerderij

‘De Oude Nadorst’ is één van de oudste boerderijen in Groningen. Al in de 18e eeuw diende de boerderij als herberg. Schippers met hun vracht op weg naar de stad Groningen,legden hier aan om hun dorst te lessen. Deze functie krijgt de boerderij nu weer. ‘De Oude Nadorst’ is een plek om te genieten, te slapen, je verjaardag te vieren of zo maar een luie zondag te genieten.


Programma


Maandag vanaf 15.00 uur ontvangt Alja iedereen die nieuwsgierig is naar deze bijzondere plek, op steenworp afstand van Groningen. De pipowagen staat naast de boerderij geparkeerd, de winkel is open en verkoopt onder andere steigerhouten meubelen, vaste planten, brocante en andere hebbedingen. Met live flamenco muziek en kinderactiviteiten belooft het een heerlijke middag te worden.