nieuws

05 nov 2013, 09:09

Ook Oldenburg aanwezig tijdens Promotiedagen Bedrijfsleven

Ook de Duitse partnerstad van Groningen, Oldenburg, is vertegenwoordigd tijdens de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven, die vanmiddag van start gaan in Groningen. Er is een speciaal Oldenburgplein ingericht.

Oldenburg als economische vestigingsplaats is dit jaar met 17 bedrijven en instellingen present op de Promotiedagen. Voor het eerst nemen deel: Embeteco GmbH Co. KG, FW Systeme GmbH, HotSwap Oldenburg GmbH, iro GmbH Oldenburg alsmede de vrije kunstenares Renate Ruck.

 

Ervaren expositiedeelnemers zijn : Denies – Deutsch-Niederländisches Servicecenter für Sprache und Kommunikation, Jade Hochschule Wilhelmshaven/Oldenburg/Elsfleth, JLG Solution GmbH, KomReGis Service Agentur, Oldenburg Tourismus und Marketing GmbH, pk topologis GmbH, de Ratskeller Oldenburg, het China-Büro der Stadt Oldenburg en het Oldenburger Energiecluster OLEC e.V. met zijn leden NEXT ENERGY EWE-Forschungszentrum für Energietechnologie e. V. en H2O e-mobile GmbH.

 

De Wirtschaftsförderung Stadt Oldenburg organiseert nu al voor de zevende keer het Oldenburg Plein en creëert daarmee een centrale plek op het expositieterrein van de Duitse partnerstad waar ondernemers en instellingen zich kunnen presenteren aan hun klanten en zakenrelaties en de eigen diensten of producten onder de aandacht kunnen brengen.

 

Energie

 

Na het traditionele ondernemersontbijt tussen 11 en 13 uur staat op de tweede dag van de expositie op 6 november het thema „technologie“ in het middelpunt. In een workshop van het Institut für Rohrleitungsbau (iro GmbH) krijgt u vanaf 14 uur informatie over „Warmte uit rioolwater“. In aansluiting nodigt het Oldenburger Energiecluster OLEC e.V.u om 17 uur op het Oldenburger Plein uit tot een Energie-meeting met korte lezingen met een hapje en een drankje in ontspannen atmosfeer.

 

Met rond 650 bedrijven uit alle branches op ca. 1.200 m2 en meer dan 30.000 bezoekers op twee expositiedagen zijn de „Promotiedagen voor het bedrijfsleven Noord Nederland“ een van de grootste contactbeurzen van Nederland. Deze beurs vindt al 26 jaar lang in Groningen plaats en heeft zich ontwikkeld tot een uiterst interessant trefpunt om te netwerken en deuren te openen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: