nieuws

31 aug 2016, 11:11

NCG Alders: gebrek aan vertrouwen in NAM nekt betere schadeafhandeling

NCG Alders: gebrek aan vertrouwen in NAM nekt betere schadeafhandeling

Volgens Nationaal Coördinator Groningen (NCG) Hans Alders staat het gebrek aan vertrouwen in de NAM de verbetering van de schadeafhandeling als gevolg van aardbevingen in de weg. Hij reageert daarmee op de kritieken van de Groninger Bodem Beweging (GBB) en het Groninger Gasberaad. Zij gaven gisteren aan niet langer met Alders over het schadeprotocol van de NAM te willen praten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De GBB en het Gasberaad willen pas weer met de NCG in gesprek als de NAM z’n handen van de schade-inspecties heeft af gehaald. Ze pleiten voor een onafhankelijke expert, die los staat van de NAM.

Volgens Hans Alders staat het gebrek aan vertrouwen in de NAM de verbetering van de schadeafhandeling in de weg.  Die schadeafhandeling zou volgens Alders beter, eenvoudiger en transparanter moeten. De huidige afspraken met de NAM moeten ‘heroverwogen’ worden, zegt Alders tegen het Dagblad van het Noorden.

De GBB en het Gasberaad zijn niet de enige partijen die vinden dat de NAM geen rol moet hebben bij de schadeafhandeling. Politieke partijen in zowel Groningen als Den Haag roepen al langer dat ze vinden dat de schadeafhandeling onafhankelijk van de NAM moet worden.