nieuws

23 sep 2013, 11:11

Met 184 kilometer per uur naar Groningen: rijbewijs kwijt

Dat je snel in Groningen wilt zijn valt te begrijpen. Maar met 184 kilometer per uur op je motor van Assen naar Groningen, dat is wel te gek. Dat vond ook de regiopolitie.

De politie heeft gistermiddag de rijbewijzen van twee motorrijders en een automobilist ingevorderd na forse snelheidsovertredingen.


Op de A28 nabij Assen reden agenten in een onopvallende videosurveillanceauto. Het rijgedrag van twee motorrijders van 40 en 47 jaar uit Assen viel. De twee reden met hoge snelheid over in de A28 in de richting van Groningen. Na een meting bleek het te gaan om 184 kilometer per uur, terwijl 120 kilometer per uur op deze weg is toegestaan.

 

Beide motorrijders kregen een stopteken. Vervolgens werden de rijbewijzen van de twee ingevorderd. Tevens werd proces-verbaal opgemaakt. Later die middag kreeg een 41-jarige automobilist uit Gramsbergen op de A37 nabij Nieuwlande een stopteken. De agenten in de videoauto hadden even daarvoor geregistreerd hoe de man rechts inhaalde, bumperkleefde en met gemiddelde snelheid van 184 kilometer per uur reed.

 

Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast kreeg hij twee bekeuringen voor het rechts inhalen en het bumperkleven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: