Nieuws

Meer besmettingen, maar nog steeds geen ziekenhuisopnames in Groningen

Het aantal besmettingen in de provincie Groningen is de afgelopen weken behoorlijk toegenomen. Tot nieuwe ziekenhuisopnames heeft dit echter nog niet geleid.


Leestijd: 1 minuut

Kinder intensive care UMCG vol
Kinder intensive care UMCG vol

De laatste ziekenhuisopname in de provincie Groningen dateert van 7 mei. Op dat moment hadden er 347 Groningers positief getest op het virus. Tot en met 7 mei kwamen er 74 Groningers terecht in het ziekenhuis. 

In de maand mei steeg het aantal besmettingen van 340 naar 356 (+16). In juni kwamen er elf besmettingen bij. Dat was ook de maand met de minste besmettingen. In juli steeg het aantal positieve testen van 367 naar 399 (+32). De laatste week stijgt het aantal positieve testen behoorlijk. Zo stond de teller van de GGD Groningen op 4 augustus op 417 en dat is achttien meer dan op 1 augustus. Volgens het RIVM kwamen er woensdag nog eens vijf besmettingen bij. 

Dat het aantal nieuwe besmettingen nog niet heeft geleid tot ziekenhuisopnames, kan deels verklaard worden omdat er veel meer wordt getest. Ook zijn er vooral veel jongeren tussen de 20 en 40 jaar die nu besmet raken met het virus. Zij worden vaak minder ziek, maar kunnen het virus natuurlijk wel verspreiden. 

Coronapersconferentie
De toename van het aantal besmettingen leidt wel tot extra zorg. Landelijk kwamen er woensdag 426 besmettingen bij. Donderdag om 19.00 uur houdt het kabinet een nieuwe coronapersconferentie, waarin mogelijk nieuwe maatregelen bekend worden gemaakt. Er bestaat een kans dat de introductieweken voor studenten, zoals de KEI-week, worden afgelast.