nieuws

24 okt 2016, 15:03

Kaartverkoop Oktoberfest stilgelegd na onduidelijkheid over evenement

Kaartverkoop Oktoberfest stilgelegd na onduidelijkheid over evenement

De kaartverkoop voor het Oktoberfest op de Drafbaan in Groningen is stilgelegd. Dat volgt op onduidelijkheid en onzekerheden over het evenement. Op RTV Noord adviseert een betrokkene bij de organisatie van het feest zondag om niet met de organisator in zee te gaan. Hij twijfelt aan de organisator, die nu spoorloos is.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Oktoberfest vindt plaats op 4 en 5 november. Het feest zou ook al op 3 oktober plaatsvinden, maar die is afgeblazen. Het is op dit moment ook helemaal niet mogelijk om kaarten te kopen voor een van de andere avonden. De organisatie zegt zelf dat het feest op 5 november al zou zijn uitverkocht.

RTV Noord schreef vrijdag ook al over de twijfels rondom de organisatie. Een eerdere editie in Alkmaar liep uit op een fiasco. Het bier en het eten was vroeg op en bovendien kregen gedupeerden geen geld terug nadat ook daar één van de feestavonden werd geschrapt.

Volgens een anonieme betrokkene is Dennis Poland, de organisator van het feest, nu onvindbaar. Hij zou zaken doen via postbusfilialen en slechts telefonische afspraken maken. Volgens de betrokkene laat Poland met alle gemak zich failliet verklaren, waardoor leveranciers kunnen fluiten naar hun geld. “Iedereen die nog kan, moet nu uitstappen”, aldus de tipgever.

Er zou door de gemeente bovendien nog geen vergunning zijn afgegeven. Het feest verhuist ook nog naar Den Haag, maar ook die gemeente heeft twijfels. Ook voor de Haagse feesten kun je nu geen kaarten kopen.

De organisatie kwam eerder al in opspraak omdat een groot Duitse biermerk klaagde dat hun naam ten onrechte aan het evenement was verbonden, terwijl er alleen maar bier van dat merk wordt geschonken.