nieuws

20 jul 2013, 11:11

Kaartverkoop Noorderzon maandag van start

Aankomende maandag om 12.00 uur gaat de kaartverkoop voor festival Noorderzon van start. Noorderzon, hét zomerfestival van het Noorden, barst los op 15 augustus en duurt tot en met 25 augustus.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Kaarten kopen kan op twee manieren: via de het gloednieuwe ticket- en infocentrum in het Grand Theatre aan de Grote Markt en via de website noorderzon.nl. In het infocentrum in het Grand Theatre zijn kaartverkopers aanwezig die de festivalbezoekers kunnen helpen een keuze te maken uit het festivalprogramma.

Op Noorderzon zijn veel voorstellingen te zien. Die vinden plaats in tenten of op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en podia in de binnenstad van Groningen. Het populaire festival trekt jaarlijks zo’n 135.000 bezoekers naar het plantsoen.

Op het festival staan traditioneel veel voorstellingen van internationale gezelschappen geprogrammeerd die vaak alleen tijdens Noorderzon in Nederland te zien zijn. Ook dit jaar belooft de organisatie werk uit alle windstreken en van toonaangevende grote namen en nieuwsgierig makende nieuwe makers. De optredende artiesten die dit jaar naar Groningen afreizen, komen uit landen als Argentinië, Brazilië, Japan, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, België, Australië en Polen.