nieuws

16 sep 2013, 11:11

Discussie op GIC leeft op: Inwoners van Haren: wel de lusten van Groningen, maar niet de lasten?

In Haren blijken ook mensen te wonen die het wel  een goede zaak zouden vinden wanneer er bij een herindeling een fusie komt met Groningen. Weliswaar zijn veel inwoners geinteresseerd in een fusie met Tynaarlo en willen deze niet naar Groningen, maar in Haren zijn toch ook wel degelijk mensen die vinden dat Haren  maar beter naar Groningen kan. Dat blijkt uit een discussie op de GIC. Het gaat om bijdragen van mensen die hieronder reageren op de vraag of inwoners van Haren die bij Tynaarlo willen wel de lusten willen van Groningen, maar niet de lasten.

 

Vorige week werd bekend  dat de burgemeester van Haren in het geheim en in de Friese taal besprekingen voerde over een fusie met Tynaarlo.

 

Veel inwoners van Haren gaan liever samen met deze Drentse gemeente dan met Groningen. Dat is begrijpelijk.

 

Anderzijds: de inwoners van Haren, vaak forens en werkzaam in de stad, profiteren wel van Groningse voorzieningen, zoals: het NNO, Stadsschouwburg, de wegen of de verlichting. Als de Harenaars naar Tynaarlo gaan, blijven ze wel profiteren van de grote stad Groningen, maar de Stadjers betalen via hun ozb alle rekeningen voor de grote stadsvoorzieningen. Is dat dan wel helemaal fair? Wat vindt u van de positie van Haren? Laat het weten aan de GIC! Reageer!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: