nieuws

15 jul 2016, 14:02

Hotel en grand café in nieuwe oostwand Grote Markt

Hotel en grand café in nieuwe oostwand Grote Markt

WestCord Hotels opent in de nieuw te bouwen oostwand van de Groningse Grote Markt een hotel met op de begane grond een grand café. Het hotel en het grand café moeten overdag en ’s avonds voor de nodige levendigheid aan zowel de kant van de Grote Markt als de kant van de Nieuwe Markt gaan zorgen, aldus het Groningse gemeentebestuur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het nieuwe hotel wordt ontworpen door de Berlijnse architect Thomas Müller, die eerder ook al verantwoordelijk was voor het beeldkwaliteitsplan van de nieuwe oostwand. Müller zal een aantal varianten van het nieuwe pand tekenen die in november kunnen worden voorgelegd aan het publiek.

Het is de bedoeling dat de bouw van het hotel in 2018 van start gaat.

Met de komst van het hotel is het middendeel van de oostwand vol gepland. Het enige deel van het project waar nog geen invulling voor is gevonden is de hoeklocatie Grote Markt-Poelestraat.

Voor deze locatie wordt een ontwikkelcompetitie gehouden. Hiervoor heeft zich inmiddels een  aantal partijen gemeld. De plannen van de ontwikkelaars worden beoordeeld op verschillende onderdelen, zoals duurzaamheid, bouwlogistiek, programma en architectuur.

Daarin krijgen ook de Groningers zelf een stem. "Zeker als het over de Grote Markt gaat is het een goede traditie dat Stadjers een belangrijke stem krijgen", aldus wethouder Paul de Rook "Dat doen we nu door een publieksenquête voor het onderdeel architectuur."