nieuws

29 aug 2013, 10:10

Grote fotomanifestatie Noorderlicht start zaterdag op fabrieksterrein Suikerunie Groningen

Grote fotomanifestatie Noorderlicht start zaterdag op fabrieksterrein Suikerunie Groningen

Noorderzon is nog maar amper afgelopen of een ander belangrijk cultureel evenement dient zich aan: de Internationale Fotomanifestatie Noorderlicht. Voor fotoliefhebbers is dat een van de belangrijkste manifestaties van Nederland.

Zaterdag a.s. opent Noorderlicht haar XXe Internationale Fotomanifestatie op het voormalig fabrieksterrein van de Suikerunie te Groningen. De oude fabriek en het omliggende gebied vormen van 1 september t/m 13 oktober het decor voor foto-exposities van internationale fotografen.

 

De opening, in de vorm van een mini-festival met muziek, poëzie en ludieke performances zoals een concert in de schoorsteen, wordt georganiseerd in samenwerking met evenementenbureau De Puddingfabriek. De opening is dit jaar ook voor publiek gratis toegankelijk en is inmiddels 'uitverkocht'. Er worden 600 bezoekers verwacht.

 

Directeur Ton Broekhuis: “Iedereen die deze locatie bezoekt, staat versteld van de uitgestrektheid en het bijzondere karakter van het omliggende gebied. Juist het samengaan van ruige stadsnatuur met restanten van het industriële verleden geven het Suikerfabriekterrein een bijzonder karakter. Wij willen bezoekers van Noorderlicht de kans geven om dit fotogenieke terrein te ontdekken”.

 

De manifestatie vindt plaats van 1 september t/m 13 oktober en is dagelijks geopend van 12-18 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: