nieuws

14 nov 2013, 09:09

Groot festival rond ideeën over de toekomst van Groningen: Let’s Gro

Vele tientallen inwoners van Groningen hebben ideeën ingestuurd voor de toekomst van Groningen. Deze worden volgende week gepresenteerd tijdens het unieke festival `Let´s Gro´.

Het programma voor het inspiratiefestival Let’s Gro is bijna rond. Dat betekent dat er volgende week,  21 en 22 november, in totaal zo’n 80 bijdragen vanuit de Groningse samenleving worden gepresenteerd. Allemaal initiatieven om te inspireren en allen gaan over de toekomst van de Stad.

 

De laatste dagen stromen de initiatieven binnen. Ze variëren van kleine pareltjes op buurt- en wijkniveau tot het invliegen van (wereld-)bekende goeroes. Afgezien van échte beroemdheden als Gunter Pauli – blue economy -, komen ook andere bekende mensen met een uitgesproken mening langs zoals Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), professor Jan Rotmans (duurzaamheid, Urgenda) of ervaren stadslandbouwdeskundigen als Laura Lagorio uit Argentinië.

 


Energie, duurzaamheid en toekomstbestendige onderwerpen zijn nadrukkelijk en op diverse locaties aanwezig. Bijvoorbeeld op het gebied van Fair Fashion, hergebruik in het algemeen, slimmer je elektriciteitsverbruik organiseren, maar ook verstandig voedselgebruik en – productie en anders autorijden komen aan de orde. Voor het nog beter ontwikkelen van Groningen als onomstreden Fietsstad komt de Deense goeroe Mikael Colville-Andersen naar Groningen.

 


Veel van de activiteiten vinden plaats op de hoofdpodia van Let's Gro, maar een aantal initiatiefnemers zullen op eigen locaties iets organiseren. De hoofdpodia van Let’s Gro zijn: Oude Postkantoor Munnekeholm, USVA, Grand Theatre, Let’s Gro-café, Stadhuis, Let’s Gro-headquarters aan de Grote Markt, Goudkantoor, EMG Faktors, Lola, Hutspot, Huis de Beurs en Subsonic.  Het festival is gratis toegankelijk, maar vol=vol, dus bezoekers worden aangeraden om tijdig aanwezig te zijn. Voor sommige programmaonderdelen moet vooraf worden ingeschreven. Als dat noodzakelijk is, staat dat bij het desbetreffende programmaonderdeel op de website.
 

Alle onderwerpen staan op www.letsgro.nl .

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: