nieuws

21 nov 2013, 10:10

Groningse ondernemers : Sinterklaastijd ook voor kinderen Voedselbank!

De Groninger binnenstadsondernemers verenigd in de Groningen City Club (GCC) kijken terug op een zeer geslaagde landelijke intocht van Sinterklaas afgelopen zaterdag. Een dag van blije kindergezichten, allemaal uitkijkend naar pakjesavond op 5 december! Helaas zijn er vele kinderen die niet volop kunnen genieten van Sinterklaas, omdat in Groningen een flink aantal gezinnen niet de financiële mogelijkheden hebben om met het gezin een gezellige Sinterklaas avond te hebben.  Met steun van een flink aantal Groninger binnenstadsondernemers deelt GCC vijfhonderd kindersurprises uit.

Binnen GCC houdt Grace Meijer, bestuurslid, zich dit jaar bezig met o.a. het Huis van Sinterklaas in de Der Aa-kerk. De slaap- en werkkamer van Sinterklaas is volledig ingericht en tot 5 december opengesteld voor de kinderen en hun ouders in Groningen. Achter de schermen heeft ze zich ook ingezet voor een speciale doelgroep, namelijk de Voedselbank.

 

Aanstaande donderdag 21 november biedt zij samen met GCC-voorzitter Bert-Jan Hakvoort vijfhonderd zakjes die gevuld zijn met snoep en andere leuke dingen aan de Voedselbank aan. Dit is tot stand gekomen nadat GCC een oproep had geplaatst richting de ondernemers in de binnenstad. Diverse bedrijven reageerden en doneerden. De vraag was overal duizend stuks van te krijgen. De eerste vijfhonderd gaan naar de Voedselbank (op dit moment zijn er circa vijfhonderd kinderen die gebruik maken van de Voedselbank). De overige surprisezakjes gaan naar het Beatrix Kinderziekenhuis (onderdeel van het UMCG), het Martiniziekenhuis en Stichting Kopland.

 

Dit bericht is samengesteld met medewerking van de Voedselbank met het oogmerk Stadjers te attenderen op het feit dat het feest van Sinterklaas niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid is!

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: