nieuws

06 feb 2008, 10:10

Krakers vragen burgemeester Wallage om vervolging VVD-raadslid Van Keulen

Bewoners van de vroegere Citybioscoop in de Oosterstraat in Groningen hebben justitie gevraagd een onderzoek in te stellen naar een inbraak in hun kraakpand. Volgens hen ging het om een inbraak met politieke doelen. Ook hebben ze een brief gestuurd aan burgemeester Wallage waarin ze hem vragen het mogelijk te maken dat de politie een aangifte van hen jegens VVD raadslid Van Keulen aanneemt. Dit raadslid heeft zich kritisch uitgelaten over bewoning van het pand door krakers, ook vanwege de brandveiligheid. Maar de krakers kunnen de kritiek niet waarderen en spreken van een ’hetzecampagne’. Hieronder de persverklaring van de boze krakers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“De gebruikers en bewoners van het Groninger City Complex (GCC) in de
Oosterstraat hebben zich meteen brief gewend tot de officier van justitie in Groningen met het verzoek om een inbraak in hun pand voor politieke doeleinden serieus te onderzoeken in plaats van het onderzoek in de prullenbak te doen verdwijnen. “

“Tevens hebben we ons per brief gewend tot de burgemeester en
korpsbeheerder van de gemeente Groningen, de heer Wallage.
Van hem vragen we de door hem in de gemeenteraadsvergadering van 19 december jl. geprezen rol van zijn apparaat rond de VVD-hetze tegen de Groninger kraakbeweging en het GCC in het bijzonder, zo aan te sturen dat de Groninger politie niet langer onze aanvullende aangifte weigert op te nemen over de inbraak in het GCC begin december en tevens niet langer onze aangifte tegen het VVD-raadslid Van Keulen weigert.


Van Keulen heeft bij zijn hetzecampagne tegen de Groninger kraakbeweging illegaal genomen en deels geënsceneerde foto’s van het interieur van ons pand aan de media verspreid voor politieke doeleinden.”  (Einde persverklaring)