nieuws

01 okt 2013, 10:10

Groningse gemeenteraad ongerust om mislukte onderhandelingen college en vakbonden

In de gemeenteraad van Groningen is ongerustheid ontstaan over het mislukken van onderhandelingen met de vakbonden. Daarbij gaat het om arbeidsvoorwaarden, maar ook de kwestie van de gemeentelijke reorganisatie zorgt voor ongerustheid.

De gemeenteraad van Groningen houdt woensdag 2 oktober om 16:00 een actualiteitendebat. Het debat is aangevraagd door GroenLinks en de SP naar aanleiding van de mislukte onderhandelingen tussen het college van B en W en de vakbonden.

Inzet van de onderhandelingen waren de nieuwe arbeidsvoorwaarden voor gemeentelijk personeel. Via de media is het beeld ontstaan dat de uitgangspunten van het college en de bonden te ver uit elkaar lagen. En dat bij de bonden het gevoel heerste dat er geen of weinigonderhandelingsruimte bij het college was.


De fracties van GroenLinks en SP maken zich zorgen over de gemeentelijke organisatie die op dit moment door meerdere veranderingsprocessen kwetsbaar is. Daarom willen zij waar mogelijk rust in de organisatie brengen en houden.


In het actualiteitendebat willen zij van het college onder andere helderheid over gedwongen ontslagen en wat het college van plan is om de onderhandelingen weer nieuw leven in te blazen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: