nieuws

19 feb 2002, 00:12

Groningse bejaarden overvallen virtuele bank

De Europese Centrale Bank (ECB) in Frankfurt wordt de komende weken door enkele duizenden Groningse bejaarden overvallen. De belagers zijn geen doorgewinterde criminelen, maar hoogbejaarde omaatjes die het beu zijn moderne fratsen als de euro tegen hun zin in te moeten accepteren. Dit is althans het scenario van het spel ‘Virtual Gotcha II’ van het Groningse internetbedrijf The Wow!.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De onderneming baarde vorige jaar opzien met de eerste versie van het virtuele schietspel, waarin toen de Groningse Informatie Beheergroep (IBG) het doelwit was van terroristische studenten. Ook de ECB in Virtual Gotcha II oogt weer buitengewoon realistisch: een delegatie van The Wow! maakte een week lang video-opnames in Frankfurt.
Om in de kluis te belanden moeten de oudjes niet alleen het bankpersoneel elimineren, maar ook andere senioren die het op het geld hebben gemunt. Als wapen hanteren de oudjes een dubbelloops jachtgeweer uit de antiekkast.
,,We vonden het zeker na 11 september toch wat smakeloos om gebouwen op te gaan blazen’’, aldus woordvoerder H. Naumann van The Wow!. ,,En de achterliggende gedachte is echt dat we ons zorgen maken over de bejaarden, die het echt moeilijk hebben met de invoering van de euro. Mijn oma durft nog steeds geen betalingen te doen uit angst om opgelicht te worden.’’
Welke kwetsbare groep voor Virtual Gotcha III model gaat staan, is nog niet bekend. Het spel is gratis te downloaden via www.virtualgotcha.com.