nieuws

28 sep 2013, 11:11

Groningers aangehouden na steekpartij in woning Oude Pekela

Twee mannen zijn gisteravond door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze waren een huis binnen gedrongen en staken een vader met een mes.

Eerder gisteravond kreeg de politie de melding binnen dat een drietal mannen naar een woning aan de H. Hindersstraat was gegaan. Zij waren op zoek naar de zoon des huizes, maar deze was niet aanwezig. Hierop probeerde een van de mannen de vader met een mes te steken, welke op tijd kon weg komen. Hierop vernielde één van de andere mannen een ruit van de woning en ging het drietal er vandoor.


De politie kon later die avond een 26-jarige man uit Oude Pekela aanhouden bij een pand aan de Zuidwending. De man verzette zich zo bij zijn aanhouding dat hij een autoruit van de politiewagen vernielde.

 

In en rondom het pand aan de Zuidwending vond de politie verschillende goederen welke vermoedelijk afkomstig zijn van diefstal. Enkele van deze goederen zijn in beslag genomen. Ook troffen ze verschillende messen en een vuurwapen aan. Deze zijn ook in beslag genomen.


Later die avond heeft de politie een tweede verdachte aangehouden. De 19-jarige man uit Oude Pekela werd aangehouden in een woning aan de Kerklaan. Ook hij is overgebracht naar het politiebureau. Het tweetal is ingesloten in afwachting van het onderzoek. De derde verdachte kon niet worden aangehouden, maar zijn identiteit is bekend bij de politie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: