nieuws

02 sep 2010, 10:10

Groninger op biobrandstof met succes over Atlantische Oceaan

De Groningse ondernemer en piloot Ben Capelle is er als eerste mens ter wereld in geslaagd om in een vliegtuig met biobrandstof de oceaan over te vliegen.
De Groningse ondernemer en piloot Ben Capelle is er als eerste mens ter wereld in geslaagd om in een vliegtuig met biobrandstof de oceaan over te vliegen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ben Cappelle is directeur van het bedrijf Clean Tech Development Center. Zijn project om als eerste op biobrandstof over de Atlantische Oceaan te vliegen is geslaagd.


Na een reis van 21 dagen en 7000 kilometer, waarbij hij vertrokken is op 31 juli vanuit Phoenix in Arizona is Ben Capelle veilig geland in Nederland. Ondanks een spierblessure in de rug – waarschijnlijk van de lange zit – kan Ben concluderen dat het experiment een doorslaand succes is gebleken. Dankzij deze vlucht is bewijs geleverd dat vliegen op biobrandstof werkt. Deze brandstof zorgt voor reductie van CO² uitstoot. De brandstof ging mee op de vlucht en werd elke tussenstop aangevuld.

Ben heeft voor zijn bedrijf, Clean Tech Development Center, ondersteuning gekregen van VentureLab Twente, de internationale high tech high potential incubator van de Universiteit Twente. De wereldtop op gebied van high tech ondernemerschap is aan Venture Lab verbonden, aldus een woordvoerder.

Ambitieuze ondernemers die een project of bedrijf willen starten dan wel reorganiseren, én affiniteit hebben met technologie, kunnen zich opgeven bij VentureLab Twente. Als voorproefje is maandag 6 september 19.30 uur open avond in IDEA Center Groningen, waar verteld wordt wat de mogelijkheden zijn van het business development support programma. Belangstellenden voor deze infoavond kunnen zich aanmelden via h

www.venturelabtwente.com/apply/information-meeting/.