nieuws

24 aug 2013, 14:02

Groninger (50) dodelijk verongelukt na val uit boot en botsing met schroef; schipper aangehouden

Bij een ongeval op het Winschoterdiep is gisteravond een 50-jarige man uit de gemeente Oldambt om het leven gekomen. Hij zat met vier andere mannen in een boot die voer uit de richting van het Zuidlaardermeer in de richting van Scheemda.

Ongeveer drie kilometer vóór Scheemda heeft de boot vermoedelijk de waterkant geraakt waarna de vijf opvarenden in het water terecht zijn gekomen. Het slachtoffer is daarbij door de schroef geraakt. De boot is leeg doorgevaren en ongeveer twee kilometer verderop aangetroffen. De vier opvarenden zijn met de gewonde man uit het water op de kant geklommen. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Hulpverlening mocht niet meer baten.


Onderzoek


De schipper, een 48-jarige man uit Veendam, bleek alcohol te hebben gedronken. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Daar bleek een alcoholgehalte van 330, wat overeenkomt met 0,75 promille.


Direct na het ongeval is een onderzoek gestart waarbij de situatie in beeld is gebracht. De boot is geborgen en voor onderzoek in beslag genomen. De politie doet een nader onderzoek naar de oorzaak.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: