nieuws

24 nov 2013, 12:12

Groninger (42) aangehouden na zware mishandeling nieuwe vriend ‘ex’

Een 42-jarige inwoner uit Marum is door de poiitie aangehouden op verdenking van zware mishandeling van een 43-jarige man, de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin.

De politie hield zaterdagochtend in het politiebureau Leek de 42-jarige man uit de gemeente Marum aan. Hij wordt ervan verdacht dat hij de nieuwe vriend van zijn ex-vriendin, een 43-jarige man uit De Wilp, in zijn woning aan De Jutte in De Wilp zwaar heeft mishandeld.
Volgens het slachtoffer was de verdachte bij zijn woning gekomen.

 

Toen hij de luxaflex van de voordeur opzij schoof, sloeg de 42-jarige met een hard voorwerp door het raam van de voordeur. De bewoner probeerde de deur dicht te houden. Hij kreeg vervolgens diverse klappen met het voorwerp. Het slachtoffer werd hierbij meerdere keren op zijn hoofd geslagen.

 

Ook weerde de man de klappen af met zijn armen. Na het geweld ging de verdachte er vandoor. Het slachtoffer werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft in ieder geval hoofd- en armletsel opgelopen door de klappen. De verdachte meldde zich dezelfde ochtend bij de politie in Leek. Hij werd in een cel ingesloten.

 

De verdachte wordt nader gehoord. Van het slachtoffer wordt een aangifte opgenomen. Tijdens het incident was de vriendin van het slachtoffer, tevens ex-vriendin van de verdachte, aanwezig in de woning. Zij raakte niet gewond. De politie stelt een nader onderzoek in.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: