nieuws

18 jun 2013, 13:01

Groningen wint Nationale Citymarketing Trofee

Groningen wint Nationale Citymarketing Trofee

De gemeente Groningen is samen met de gemeente Veenendaal de winnaar van de Nationale Citymarketing Trofee 2013. Deze prijs is dit jaar voor de vierde keer uitgereikt aan de beste citymarketing gemeenten van Nederland. Veenendaal won de trofee in de categorie tot 100.000 inwoners. Groningen werd eerste in de categorie grote gemeenten boven 100.000 inwoners.

In de strijd om de inmiddels prestigieuze Nationale Citymarketing Trofee (NCT) werd Groningen winnaar. Daarmee liet ze na een “close finish” de andere genomineerde steden Eindhoven en Den Haag achter zich. Veenendaal werd de winnaar in de categorie “kleinere” gemeenten. De jury verkoos de stad boven de gemeenten Meppel en Gouda.

De jury waardeert Groningen met name om de duidelijke keuzes die de gemeente maakt en het feit dat deze goed worden beargumenteerd. “Behaalde resultaten zijn relatief goed meetbaar en dienen als een goede basis voor de verdere strategie. De winnaar vaart al jarenlang een eigen koers en laat zich niet van deze koers afbrengen door incidenten en hypes”, aldus de jury.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: