nieuws

30 aug 2013, 10:10

Groningen presenteert zich zondag als modestad met grote "Modeparade"

Groningen presenteert zich zondag als modestad met  grote "Modeparade"

Groningen staat komende zondag 1 september geheel in het teken van de mode. Tal van modebedrijven, speciaalzaken en bijzondere boetiekjes laten dan zien dat Groningen ook op mode-gebied zeer veel te bieden heeft.

Op koopzondag 1 september a.s. vindt de tweede editie van de ‘Groninger Modeparade’ plaats op de Grote Markt in Groningen. Tijdens dit gratis toegankelijke mode-evenement worden de collecties getoond van modewinkels in de binnenstad. Ook geeft topcouturier Ronald Kolk een show en is er een officiële modelcasting van Elite Model Look. Tot slot zijn er verschillende activiteiten op het gebied van mode en beauty met o.a. topstylist Rob Peetoom.
Groningen is een belangrijk centrum op het gebied van mode. Er is een divers aanbod, variërend van grote modeketens – en merken tot speciaalzaken en bijzondere boetiekjes. De Groninger Modeparade brengt voor het voetlicht wat Groningen te bieden heeft op modegebied. Deelnemers variëren van Fred de la Bretonière en V&D tot Xsasa Bruidsmode en Kringloopwinkel Goud Goed en geven zo een goede afspiegeling van het modespectrum in Groningen.


Elite Model Look, Ronald Kolk en Rob Peetoom


Meisjes tussen de 14 en 22 jaar en jongens tussen de 14 en 25 jaar met de ambitie om topmodel te worden, krijgen in Groningen de kans om mee te doen aan een officiële casting van de Elite Model Look. De geselecteerde modellen in spé strijden om een plek in de finale op 10 oktober in Amsterdam en misschien gaan ze zelfs door naar de World Final op 27 november in Shenzhen China. Meer informatie via   www.elitemodellook.nl


De laatste show tijdens het evenement is van bekende ontwerper van haute couture Ronald Kolk. Kolk heeft sinds 1998 zijn eigen couturehuis in Amsterdam. Tot zijn vaste clientèle behoren onder andere Ans Markus, Liesbeth List, Ruth Jacott en Wende Snijder. Op de Groninger Modeparade toont hij een aantal topstukken uit zijn collectie. Tussen de shows door geeft topstylist Rob Peetoom tips en tricks over haar en styling.


Groningen vernieuwt De Groninger Modeparade vindt plaats in het kader van ‘Groningen vernieuwt’. Groningen werkt aan een aantrekkelijke binnenstad. Tot 2017 staat er veel te gebeuren: o.a. de bouw van het Groninger Forum, de reconstructie van de Oostwand en de metamorfose van het Damsterdiep. Om de binnenstad aantrekkelijk te houden, werken gemeente Groningen, Marketing Groningen en de Groningen City Club gezamenlijk aan een evenementen- en gastvrijheidsprogramma. Specifiek worden activiteiten ontwikkeld om bezoekers aan te trekken voor de koopzondagen.


Programma De Groninger Modeparade duurt van 13.00 tot 17.00 uur. Locatie: Grote Markt.
Programma op hoofdlijnen: 13.05 show winkeliers, 14.05 Elite Model Look kandidaten, 14.30 uur Rob Peetoom, 14.45 uur Modeshow winkeliers, 15.45 uur Elite Model Look kandidaten, 16.15 uur show Ronald Kolk 16.40 uur Wildcard verloting Elite Model Look
 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: