nieuws

26 okt 2013, 11:11

Groningen: Laat Sinterklaas zelf kleur Pieten bepalen bij landelijke intocht in Stad

Komen er voor het eerst ook witte, lichter geleurde of anders gekleurde Pieten mee tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen? Er gaan steeds meer stemmen op om – teneinde op die manier het Sinterklaasfeest wat aan te passen – ook anders gekleurde Pieten mee te laten doen. B en W van Groningen hebben daar niets op tegen, maar vinden dat Sinterklaas dat zelf maar moet bepalen.

Het college van burgemeester en wethouder van Groningen bemoeit zich niet met de kleur van de Zwarte Pieten bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen op zaterdag 16 november. “Wij gaan zeker niet opleggen welke kleur de Pieten moeten hebben”, zegt wethouder Van Keulen.

 

“Het is normaal dat als je iemand uitnodigt hij zelf bepaalt wie hij meeneemt en hoe die zijn uitgedost”, aldus Van Keulen, die zegt een ‘prachtig kinderfeest’ te verwachten. Landelijk is er commotie over de Zwarte Pieten ontstaan.

 

Nuchter


Wethouder Van Keulen zegt dat er op dit moment geen aanleiding is om extra maatregelen te nemen op 16 november tijdens de landelijke intocht in de Stad. “We houden de vinger aan de pols. Maar er zijn nu geen signalen dat extra maatregelen nodig zijn. Ik verwacht dat ook niet. Daar zijn we hier denk ik te nuchter voor.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: