nieuws

30 aug 2013, 10:10

Groningen krijgt jeugduniversiteit - eerste colleges van start

Groningen heeft er vanaf dit najaar een universiteit bij: de Museum-jeugduniversiteit.

Het Noordelijk Scheepvaartmuseum bijt op zondag 8 september het spits af in deze nieuwe collegereeks voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. De landelijke collegetour bestaat al langer, maar wordt dit jaar voor het eerst ook in Groningen georganiseerd door vier musea. Deze kindercolleges vinden plaats van september tot en met december 2013. Tijdens deze maandelijkse colleges vertellen wetenschappers en experts nieuwsgierige kinderen alles wat ze willen weten over interessante onderwerpen. Aan het einde van de vierdelige reeks ontvangen de jonge studenten een diploma. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum start de collegetour met een college over het belang van water.

 

Slimmer dan de juf


Na afloop van het eerste college van de Museumjeugduniversiteit in het Noordelijk Scheepvaartmuseum weten de kinderen meer dan de juf of meester over water. Op zondag 8 september van 13.00-14.00 uur vertelt Professor Jan Engberts van de Rijksuniversiteit Groningen wat er zo bijzonder is aan water en waarom het de belangrijkste stof op aarde is. Hij neemt de jonge studenten mee op een prachtige ontdekkingsreis naar de geheimen van water.

 

Geslaagd met vlag en wimpel


Na het college over water in het Noordelijk Scheepvaartmuseum volgen er nog drie colleges in het Groninger Museum, het Stripmuseum en het Universiteitsmuseum. Als bewijs van deelname krijgen de jonge studenten na het volgen van de collegereeks een diploma. De collegereeks van de Museumjeugduniversiteit kost €20,- (inclusief diploma). Voor meer informatie en inschrijving, kijk op: www.museumjeugduniversiteit.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: