nieuws

25 okt 2017, 21:09

Groningen – Londen: forse uitbreiding aantal vluchten

Groningen – Londen: forse uitbreiding aantal vluchten

‘London: is the place for me!’. Dat kunnen straks ook veel Groningers zeggen, want Groningen Airport Eelde gaat het aantal vluchten op Londen zeer fors uitbreiden. Er komen straks drie vluchten per dag, zodat reizigers vanaf Groningen ’s morgens naar Londen kunnen, daar een vergadering of museum bezoeken, en ’s avonds weer tijdig terug kunnen naar Groningen. Volgens de Luchthaven is dit ‘een fantastische ontwikkeling voor de luchthaven én voor Noord-Nederland’. En de Engelsen kunnen makkelijker naar Groningen, zodat zíj kunnen zingen: 'Groningen, is the place for me!'

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanaf april 2018 wordt de verbinding tussen Groningen en Londen flink uitgebreid. Flybe, uitgevoerd door Stobart Air, gaat drie keer per dag vanaf Groningen Airport Eelde naar London Southend Airport vliegen. Het toestel start en eindigt elke dag de vluchten op Groningen Airport Eelde. Een fantastische ontwikkeling voor de luchthaven én voor Noord-Nederland.

 

Marco van de Kreeke (Directeur Groningen Airport Eelde): “Met deze uitbreiding bieden wij een uitstekend product voor reizigers uit Noord-Nederland. Voor hen is het nu mogelijk om thuis te ontbijten, ’s middags aan te schuiven bij een vergadering en ’s avonds voor het eten weer thuis te zijn. Reizen naar Londen? Er is nu geen enkel argument meer om vanaf een andere luchthaven te vliegen.” De reiziger kan direct voor de terminal parkeren, straks vooraf online inchecken en hoeft slechts 40 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Kiezen voor Groningen Airport Eelde betekent kiezen voor tijdswinst en comfort.

 

Ciaran Smith (Network Development Manager Stobart Air): “De route tussen Groningen en Londen is sinds het begin in 2014 een populaire verbinding gebleken voor zowel zaken- als leisure reizigers. Wij zien een grote vraag naar de service en willen met deze uitbreiding van vliegfrequentie aan deze vraag voldoen. Nu kunnen we onze passagiers meer keuze bieden en onze goede relatie met Groningen Airport Eelde uitbouwen.”

Vliegschema Groningen - Londen

Dag

Vertrek Groningen*

Aankomst Londen*

Vertrek Londen*

Aankomst Groningen*

Maandag t/m vrijdag

07:10

07:25

08:05

10:20

10:50

11:05

14:25

16:40

17:10

17:25

18:55

21:10

Zaterdag

07:35

07:50

08:30

10:45

 

11:10

11:25

 

 

Zondag

 

 

16:05

18:20

18:50

19:05

19:45

22:00


*Alle tijden zijn lokale tijden en onder voorbehoud van wijzigingen.

 

 

Doorverbindingen naar Manchester, Dublin en Glasgow


Vanaf april 2018 is het tevens mogelijk om via London Southend Airport met een naadloze aansluiting door te vliegen naar bestemmingen als Manchester, Dublin en Glasgow. De overstaptijden zijn tussen de 45 en 90 minuten.

 

Inkomende reizigers


De uitbreiding is ook voor de toeristische ambities van Noord-Nederland interessant. Michel Aldering (Marketing Groningen) is blij met deze ontwikkeling: “Door de directe verbinding vanaf Groningen Airport Eelde Eelde is de regio Londen al jaren een van onze focusgebieden. De uitbreiding van de vluchten zorgt voor een verhoogde bereikbaarheid en een verhoging in het bezoek van (zakelijke) toeristen aan Groningen. Wat uiteraard goed is voor de economie van de regio!”

 

London Southend Airport


London Southend Airport is door Which al vijf jaar geplaatst op nummer 1 als Londens beste luchthaven. De luchthaven is bekend vanwege het gemak en snelheid. Reizigers met handbagage staan binnen 15 minuten bij de trein, die je binnen 45 minuten in het Financial District of in 50 minuten in hartje Londen brengt!

 

Over Stobart Air

 

Stobart Air heeft 880 vluchten per week, verspreid over 43 verschillende routes in Ierland, Verenigd Koninkrijk en overig Europa. Stobart Air voert vluchten uit van Flybe vanaf London Southend Airport en the Isle of man.

---------------------------------------------------------------------------


Foto: Londen Day Trips