nieuws

01 jun 2016, 09:09

Gezondheidscongres brengt stadsstrand, pingpongtafels en jeu de boules-banen naar Stad

Gezondheidscongres brengt stadsstrand, pingpongtafels en jeu de boules-banen naar Stad

Woensdag gaat in Groningen het grote internationale gezondheidscongres 'Building the Future of Health' van start. Op uitnodiging van het UMCG komen bouw- en gezondheidsexperts van over de hele wereld naar Groningen om te praten over de gezondheidseffecten van de bebouwde omgeving. Speciaal voor de conferentie is naast het Infoversum aan het Oosterhamrikkanaal een stadsstrand aangelegd.

Vanwege deze conferentie verzorgt de gemeente Groningen op verschillende plekken in de stad, speciaal voor Stadjers en congresgangers, een buitenprogramma. Dit programma laat zien hoe de gebouwde omgeving een positieve bijdrage kan geven aan de gezondheid en hoe hier meer gebruik van gemaakt kan worden.

Zo kan er tijden het congres dus gezwommen worden in het schoonste open water van Groningen: naast het Infoversum op het Ebbingekwartier. Behalve een stadsstrand komen hier ook pingpongtafels en jeu de boules-banen. De verwijzing naar de bebouwde omgeving is helder: het dak van het Infoversum lijkt op een pingpongbal en het terrein eromheen is net één grote jeu de boules-baan.

Ook in de Oosterparkwijk, rondom het Pioenpark, vinden buitenactiviteiten plaats. Op de gloednieuwe locatie van gastheer Stichting Toentje wordt getoond hoe je in de stad gezond eten kunt verbouwen.

In de binnenstad, rondom de Grote Markt, worden door studenten grote en kleine sport- en beweegactiviteiten georganiseerd. Op het Martinikerkhof kan ondertussen een potje geschaakt worden.

Het volledige buitenprogramma is te vinden op de website van Building the Future of Health.

Foto: Twitter / Ingrid Bolhuis

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: