nieuws

02 nov 2017, 09:09

‘Festimap’: nieuwe festival-zoekmachine van studenten Hanzehogeschool

‘Festimap’: nieuwe festival-zoekmachine van studenten Hanzehogeschool

Zin in een feestje? Maar wat voor feestje, dan? Het vinden van een antwoord op deze vragen is nu aanzienlijk eenvoudiger dankzij een door twee studenten aan de Hanzehogeschool Groningen ontwikkelde zoekmachine voor festivals: ’Festimap’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een initiatief van Joost van Berkel en Wouter Beijen, beide student Software Engineering aan de Hanzehogeschool. Tijdens hun minor kreeg het tweetal vanuit hun opleiding de kans om een half jaar vol aan Festimap te besteden. Inmiddels zijn ze zo ver gekomen met Festimap dat ze er een bedrijf van hebben gemaakt en zich hebben gevestigd in de incubator Cube050 in Startup City. Daar ondernemen ze tussen jonge student- en alumniondernemers.Festimap ging op 26 oktober live tijdens een launch-party bij Startup City Groningen op de Zernike Campus.

 

‘Zoals de meesten wel weten is Nederland een land waar veel wordt gefeest. Jaarlijks worden er ontelbaar veel feesten georganiseerd. Er is voor elke feestganger wel wat. Aangezien er zo’n groot aantal feesten zijn in Nederland is het voor mensen erg lastig het juiste feest te vinden dat bij hen past. Zo zijn we op het idee gekomen om de website Festimap op te richten’, aldus de jonge ondernemers in een interview met website de-noorderlingen.

 

Festimap is een website die mensen helpt bij het zoeken van het ideale feest of festival. De website wil de gebruiker voorzien van de meest volledige informatie over elk feest. Dat gebeurt door de feesten overzichtelijk te presenteren in een kaartweergave. 'De focus ligt op gebruiksvriendelijkheid en snelheid van de applicatie', aldus Joost van Berkel en Wouter Beijen.