nieuws

19 feb 2016, 13:01

FC Groningen-spits Alexander Sørloth genekt door pindasaus

FC Groningen-spits Alexander Sørloth genekt door pindasaus

FC Groningen-spits Alexander Sørloth is woensdag met spoed in het ziekenhuis opgenomen nadat hij een heftige allergische reactie kreeg na het eten van pindasaus tijdens de lunch. RTV Noord meldt vrijdag dat de Noorse spits niet wist dat er noten in de saus zaten, terwijl hij een notenallergie heeft.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Sørloth was donderdag nog te zwak om te trainen, maar hervatte vrijdag de groepstraining. Hij start zaterdag sowieso niet in de uitwedstrijd tegen AZ. Danny Hoesen vervangt hem in de basis.

FC Groningen speelt om 18.30 uur tegen de Alkmaarders en heeft meer afwezigen. Zo is Hans Hateboer geschorst en kampt rechtsmiddenvelder Bryan Linssen met een hamstringblessure. Zij worden vervangen door Juninho Bacuna en Oussama Idrissi. Ook Mimoun Mahi, Lorenzo Burnet en Abel Tamata zitten nog in de ziekenboeg.

De verwachte opstelling is als volgt:

Sergio Padt staan in het doel. De verdediging wordt gevormd door Juninho Bacuna, Etienne Reijnen, Rasmus Lindgren en Desevio Payne. Op het middenveld spelen vermoedelijk Hedwiges Maduro, Michael de Leeuw en Simon Tibbling. Oussama Idrissi, Danny Hoesen en Jesper Drost vormen de aanval.