nieuws

07 nov 2013, 21:09

Dieuwertje Blok op Sinterklaas-Voorleestournee in Bibliotheek Groningen

Dieuwertje Blok, bekend van het Sinterklaasjournaal, komt voorlezen in de Centrale Bibliotheek. Dat gebeurt op zondag 17 november, een dag na de intocht van Sinterklaas, om 14.30 uur op de Jeugdafdeling. De populaire presentatrice leest voor uit Het grote Sinterklaasjournaal voorleesboek. De Groningse Kinderboekhandel is ook aanwezig. Eventuele aankopen worden door Dieuwertje gesigneerd.
Sinterklaas Voorleestournee.

De spannende weken voor vijf december worden dit jaar extra feestelijk: Dieuwertje Blok, presentatrice van het met een Gouden Stuiver bekroonde Sinterklaasjournaal, leest Sinterklaasverhalen voor in alle twaalf provincies van Nederland. Het is voor het eerst dat de presentatrice een Sinterklaas Voorleestournee door het land maakt. De tournee is een initiatief van de Leescoalitie, en vindt plaats in het kader van het Jaar van het Voorlezen.


Jaar van het Voorlezen


2013 is in heel Europa uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen. Tijdens dit jaar wil de Leescoalitie iedereen laten ervaren dat voorlezen plezierig en waardevol is, niet alleen voor kinderen, maar ook voor tieners en volwassenen. Het hele jaar door vinden er verschillende activiteiten plaats, zie voor een overzicht www.jaarvanhetvoorlezen.nl.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: