nieuws

30 apr 2010, 11:11

Koninginnennacht in Groningen zeer druk bezocht; politie druk met nachtelijke vechtpartijtjes

De zeer druk bezochte Koninginnenacht is donderdag op vrijdag goed verlopen. De politie kon het massaal toegestroomde publiek met behulp van twee afzettingen goed managen. Tijdens de nacht werden 16 verdachten aangehouden. Door regenval werd de drukte na 2.00 uur ’s nachts al minder. Wel moest de politie bij diverse vecht- en duwpartijtjes optreden. Zestien personen, allen mannen, werden aangehouden voor het plegen van diverse strafbare feiten. De aanhoudingen werden verricht

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

voor: drugsbezit (3x), niet gehoor geven aan bevel of vordering (2x), bedreiging (2x), baldadigheid (2x), vechten op straat (2x), mishandeling (3x), belediging (1x) en openbare dronkenschap.

Geweld tegen politieagent

Een politieagent werd uit het niets op de Rademarkt in zijn gezicht geslagen. De verdachte, een 18-jarige man uit Loppersum, zette het vervolgens op een lopen. Hij kon even later worden ingerekend. Tijdens de aanhouding bedreigde de 18-jarige de diender met bepaalde bewoordingen. Hij werd ingesloten.

Geslaagd
De politie was zeer te spreken over de inzet van twee afzettingen op de locaties Poelestraat, Oosterstraat met de Grote Markt en Stoeldraaierstraat met de Vismarkt. De afzettingen bleken zeer effectief te werken. De politie en de gemeente kijken terug op een geslaagde Koninginnenacht.