nieuws

17 nov 2013, 12:12

Commissaris van de Koning Max van den Berg maakt winnaar bekend van Groninger Ondernemingsprijs

Drie genomineerden zijn er nog overgebleven voor de finale van de Groninger Ondernemersprijs. Donderdag maakt Commissaris van de Koning Max van den Berg bekend wie de uiteindelijke winnaar is geworden.

Wie wint de Groninger Ondernemingsprijs 2013? Get There, Bulthuis Truck- en Traileronderdelen, of BelSimpel? Commissaris van de Koning Max van den Berg spreekt donderdagavond 21 november het verlossende woord, tijdens een stevig opgezette Finale-avond in MartiniPlaza. De avond belooft meer te zijn dan een prijsuitreiking alleen, met interessante sprekers, optredens en een netwerkborrel.
Voorafgaand aan de bekendmaking van de winnaar staat de bezoekers een dynamisch, informatief en onderhoudend programma te wachten, gepresenteerd door Arno van der Heijden samen met Joost van Keulen, wethouder Economische Zaken van de gemeente Groningen. Jeroen Smit, bedrijfseconoom, journalist en auteur van ‘De Prooi’ verzorgt een keynote speech. Verder zijn er korte presentaties van Peter Smidt, directeur Buma Cultuur/Eurosonic/Noorderslag, Marco van de Kreeke, directeur Groningen Airport Eelde en Rob Schuur, voorzitter College van Bestuur Noorderpoort College.


Jurycriteria


De prestigieuze prijs voor Groninger ondernemingen wordt toegekend door een jury, onder leiding van gedeputeerde Yvonne van Mastrigt. Jurycriteria zijn onder meer: strategische visie, kwaliteit, originaliteit, innovatief vermogen, personeelsbeleid, marketingstrategie en duurzaamheid. Ook de toegevoegde waarde voor de Groninger economie wordt meegewogen. Van alle genomineerde bedrijven scoorden Get There, Bulthuis en BelSimpel het hoogst op deze criteria. Zij werden begin oktober tot finalisten uitgeroepen.


Bedrijfsscan


De drie finalisten ondergingen een fiscale en juridisch check, aangeboden door de hoofdsponsors: BDO Accountants & Adviseurs, de Haan Advocaten & Notarissen en de Rabobank. Verder nam de jury op 30 oktober een kijkje achter de schermen bij de drie finalisten. Mede op basis van deze bedrijfsscans zal de jury haar eindoordeel vellen.
 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: