nieuws

11 sep 2013, 23:11

Huize Maas zwaar beschadigd na brand; ramp voorkomen

Huize Maas zwaar beschadigd na brand; ramp voorkomen

Huis Maas, en dus de Groninger binnenstad, zijn afgelopen nacht aan een grote ramp ontsnapt. Maar de beroemdste horeca-voorziening van Groningen aan de Vismarkt raakte wel zwaar beschadigd. En een getrouwd stel zal de huwelijksdag nooit, nooit vergeten.

 

 

(Foto: Jeroen Bouwman)

In Huize Maas in het centrum van Groningen is woensdagavond brand uitgebroken. De brandweer sloeg groot alarm omdat het zou gaan om een uitslaande brand. Ook zouden er nog mensen in het pand zijn. De tientallen gasten van een bruiloftsfeest, die op dat moment in Huize Maas plaatsvond, hebben het pand echter veilig kunnen verlaten. Er vielen geen gewonden.

Huize Maas en een naastgelegen horecepand zijn ontruimd. De brand, die gepaard gaat met veel rookontwikkeling, zou nog op drie plekken woeden en is nog niet onder controle. Een deel van de Vismarkt afgezet. De brandweer vermoedt dat kortsluiting de oorzaak is geweest. De brandweer heeft gaten in het dak gemaakt om de rook uit het pand te krijgen. Een woordvoerder spreekt van veel rook- en waterschade in het hele pand.


De bruiloftsgasten zijn opgevangen in een kroeg in de buurt, waar ze een drankje dronken. Bruid Krista Smit (31) vertelde daar dat er geen sprake was van paniek toen ze de zaal moesten verlaten. Iedereen moest wel snel de spullen pakken. Het bruidspaar kon alle cadeaus meenemen. Smit vindt het ,,wel jammer'' dat het feest zo ruw werd verstoord. ,,Maar het is wel voor iedereen een bruiloft om nooit te vergeten'', zei ze.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: