nieuws

10 sep 2013, 11:11

Basisschool De Petteflet in Groningen heeft lessen hervat

Op basisschool De Petteflet in Groningen, waarop twee van de drie omgebrachte broertjes zaten, is vanmorgen de draad weer opgepakt. Op advies van de GGD en Slachtofferhulp wordt er weer gewoon les gegeven, zo meldde een woordvoerster van de school dinsdag. Voor kinderen die daar behoefte aan hebben, is er opvang aanwezig.

Zowel onder de leerlingen als de leerkrachten is de verslagenheid groot, aldus de zegsvrouw. Er wordt overwogen een speciale herdenkingshoek voor de tweeling Marijn en Jasper in te richten. Ook over een herdenkingsbijeenkomst wordt nog gepraat. De school wil daarover eerst met de moeder van de jongetjes overleggen. Zowel maandag als dinsdag is er contact geweest tussen de schooldirecteur en de moeder.

 

Dinsdag is er de hele dag een medewerker van de GGD op de school aanwezig om kinderen op te vangen. Ouders die behoefte hebben aan hulp kunnen ook een beroep doen op de GGD of Slachtofferhulp.


De Petteflet heeft dinsdag ook advies gevraagd aan de Kerckeboschschool in Zeist, de school van de broertjes Ruben en Julian die in mei door hun vader om het leven werden gebracht. Dat zegt de GGD in Groningen. De twee scholen hebben contact gehad om zo ervaringen uit te wisselen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door: