Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 5 november 2018 | 9:18
 
Ongeval op A28 bij Glimmermade: drie gewonden en lange files
 

Op de A28 bij Glimmermade zijn maandagochtend drie auto’s op elkaar gebotst. Drie mensen raakten daarbij gewond. Door het ongeluk en de daaropvolgende wegafsluiting ontstonden lange files op zowel de A28 als de N34 richting Groningen. Rijkswaterstaat raadde automobilisten vanuit het zuiden aan om de A28 te mijden en via Meppel, Heerenveen en Drachten naar Groningen te rijden.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 5 november 2018 | 10:45
 
Ramkraak op modezaak in Haren
 

Ramkrakers zijn zondagnacht met een Volkswagen Golf de exclusieve kledingzaak Robert Mode aan de Rijksstraatweg in het centrum van Haren binnengereden. De dieven gingen er met een partij dure merkjassen vandoor in een tweede auto en lieten de Golf in de winkel achter.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 5 november 2018 | 11:08
 
#HupAssen: Noordelijke ondernemers strijden met ludieke actie voor komst F1 naar Assen
 

Een groep noordelijke ondernemers heeft boven de A28, ter hoogte van de afslag naar het TT Circuit, een spandoek op laten hangen met de tekst “Circuit Zandvoort Hoofdingang TT Circuit Assen”. Met de hashtag #HupAssen steunen ze de werving van de Formule1 naar Assen. 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 4 november 2018 | 11:30
 
Inspiratiefestival Let's Gro trekt ruim 16.000 bezoekers
 

De 6e editie van inspiratiefestival Let’s Gro heeft een recordaantal bezoekers getrokken. In vier dagen tijd namen circa 16.000 mensen deel aan ruim 120 activiteiten rond het centrale thema van dit jaar: ‘Geluk’. Veel bezoekers en toevallige voorbijgangers brachten een bezoek aan de Cubestees, de vier tijdelijke paviljoens op de Grote Markt en de Vismarkt, en de Grote Marktplaats, waar recente archeologische vondsten werden getoond.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
'Het was een mooi jaar voor de noordelijke ICT-samenwerking'
 

Samenwerking Noord, de overkoepelende samenwerkings- en netwerkorganisatie voor de noordelijke ICT-sector, heeft een succesvol jaar achter de rug. Dat bleek woensdagavond tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst in d’ROOT, het splinternieuwe data competence centre van Bytesnet op de Zernike Campus.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Werkzaamheden Vondellaan worden nu al opgepakt
 

De Vondellaan in de zuidelijke stadswijk De Wijert gaat mogelijk al dit jaar op de schop. Aanvankelijk zou de herinrichting van de weg pas helemaal aan het einde van het project Aanpak Ring Zuid worden opgepakt. “Op aanraden van de Commissie Hertogh kijken we nu of we de Vondellaan eerder kunnen aanpakken”, zo bevestigt omgevingsmanager Bert Kramer namens Aannemerscombinatie Herepoort. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Peter Vandermeersch, hoofdredacteur NRC, houdt lezing voor Commercieele Club Groningen
 

Peter Vandermeersch komt komende dinsdag naar Groningen. Hij houdt dinsdag 22 januari een lezing voor leden van de Commercieele Club Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorden van Foreest verliest historische wedstrijd
 

De Groninger schaakgrootmeester Jorden van Foreest heeft zijn eerste confrontatie tegen wereldkampioen Magnus Carlsen verloren. Het gebeurde tijdens de vijfde ronde van het Tata Steel Chess 2019, één van de meest prestigieuze toernooien ter wereld. Van Foreest begon op zijn vijfde met schaken en speelde veertien jaar later voor het eerst tegen de beste schaker van de wereld.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Groningen City Club trakteert haar leden op filmavond in Pathé
 

De Groningen City Club gaat het nieuwe jaar op originele wijze van start. De Club organiseert volgende week zaterdag voor haar leden een filmavond in bioscoop Pathé. Alle leden van de Club zijn van harte welkom voor deze avond op 26 januari. Ze dienen zich wel even van te voren aan te melden door een mailtje te sturen naar de Groningen City Club.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Zeventig films in vijf dagen tijdens International Film Festival Rotterdam
 

Het Groninger Forum staat tussen woensdag 30 januari en zondag 3 februari weer in het teken van International Film Festival Rotterdam (IFFR). Met meer dan 70 speelfilms, korte films en documentaires in 5 dagen tijd. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool