Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 5 november 2018 | 9:18
 
Ongeval op A28 bij Glimmermade: drie gewonden en lange files
 

Op de A28 bij Glimmermade zijn maandagochtend drie auto’s op elkaar gebotst. Drie mensen raakten daarbij gewond. Door het ongeluk en de daaropvolgende wegafsluiting ontstonden lange files op zowel de A28 als de N34 richting Groningen. Rijkswaterstaat raadde automobilisten vanuit het zuiden aan om de A28 te mijden en via Meppel, Heerenveen en Drachten naar Groningen te rijden.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 5 november 2018 | 10:45
 
Ramkraak op modezaak in Haren
 

Ramkrakers zijn zondagnacht met een Volkswagen Golf de exclusieve kledingzaak Robert Mode aan de Rijksstraatweg in het centrum van Haren binnengereden. De dieven gingen er met een partij dure merkjassen vandoor in een tweede auto en lieten de Golf in de winkel achter.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 5 november 2018 | 11:08
 
#HupAssen: Noordelijke ondernemers strijden met ludieke actie voor komst F1 naar Assen
 

Een groep noordelijke ondernemers heeft boven de A28, ter hoogte van de afslag naar het TT Circuit, een spandoek op laten hangen met de tekst “Circuit Zandvoort Hoofdingang TT Circuit Assen”. Met de hashtag #HupAssen steunen ze de werving van de Formule1 naar Assen. 


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 4 november 2018 | 11:30
 
Inspiratiefestival Let's Gro trekt ruim 16.000 bezoekers
 

De 6e editie van inspiratiefestival Let’s Gro heeft een recordaantal bezoekers getrokken. In vier dagen tijd namen circa 16.000 mensen deel aan ruim 120 activiteiten rond het centrale thema van dit jaar: ‘Geluk’. Veel bezoekers en toevallige voorbijgangers brachten een bezoek aan de Cubestees, de vier tijdelijke paviljoens op de Grote Markt en de Vismarkt, en de Grote Marktplaats, waar recente archeologische vondsten werden getoond.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool