Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 1 november 2018 | 8:34
 
De ijsbaan komt terug op Grote Markt
 

Ook komende winter kan er weer geschaatst worden op de Grote Markt. Dus vrieskou of niet, vanaf 22 november kunnen de schaatsen weer uit het vet. Vanaf die dag wordt de Grote Markt ruim zes weken lang omgetoverd tot een mega ijsbaan. Dat betekent volop zwieren en zwaaien, en dat middenin de binnenstad en onder het toeziend oog van de Martinitoren.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 1 november 2018 | 8:04
 
Opnieuw brand rondom Hoofdstation; auto in Davidstraat in vlammen op
 

In de nacht van woensdag op donderdag heeft er opnieuw brand gewoed rondom het Hoofdstation. Dit keer ging een auto in de Davidstraat in vlammen op. Het gebied rond het station wordt al langer geteisterd door branden.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
GDBC-studenten helpen online ondernemer met bruikbaar HR-advies
 

Een groep studenten van het Groningen Digital Business Centre heeft de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar het verloop onder het personeel bij online bedrijf Frank. Ze deden dat omdat het verloop onder het personeel van de online ondernemer relatief hoog is. Uiteindelijk kreeg Frank een bruikbaar HR-advies voorgeschoteld. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Fietsers bij tijdelijke doorgang Helperzoom krijgen ontbijtkoek
 

De fietsers bij de tijdelijke fietsdoorgang op de Helperzoom zijn dinsdagochtend getrakteerd op ontbijtkoek. Tegelijkertijd zijn ze door Aanpak Ring Zuid gewezen op het feit dat de tijdelijke doorgang straks tien dagen dicht is. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
262 mensen aan het werk door 1000-banenplan
 

Het 1000-banenplan heeft in de eerste zes maanden van het project al 262 mensen voor lange tijd aan het werk gekregen. In totaal moeten er tot 2022 zo'n duizend inwoners aan een baan geholpen worden. Het Rijk heeft hiervoor 6,2 miljoen beschikbaar gesteld. Het doel is inwoners en ondernemers te laten profiteren van de bouwopgave die ontstaat door de aardbevingen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Healthy Ageing Tour trekt weer naar Borkum
 

De Healthy Ageing Tour trekt dit jaar weer naar Borkum. Waar in het verleden een aantal keren het vijfdaagse internationale wielerevenement voor vrouwen afgesloten werd op het Duitse Waddeneiland wordt op woensdag 10 april gestart met een etappe van ruim honderd kilometer. De start op de Strandstrasse is om 13.10 uur voorzien, om 16.00 uur worden de dagwinnares en de eerste draagsters van de leiderstruien gehuldigd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Clash XXL Festival is terug: elektronische muziek en kunst smelten samen
 

In het weekend van zaterdag 6 en zondag 7 april komen elektronische muziek en kunst samen, tijdens het Clash XXL Festival. Op verschillende locaties in het centrum duik je in de wereld van live-muziek, performances, (audiovisuele) kunst, installaties en DJ-sets. De zaterdag is gereserveerd voor het festivalgedeelte, de zondag biedt ruimte voor meer verdieping met kunst, panels en talks.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Verhalen gezocht over oorlog en bevrijding in Stadskanaal
 

Op vrijdag 28 februari vindt in het restaurant van woonzorgcentrum Maarsheerd het eerste verhalencafé plaats in een reeks over de Tweede Wereldoorlog in Stadskanaal en omstreken. Dit omdat Stadskanaal in 2019 de gastgemeente voor de Stichting Vier 5 mei in Groningen is.Bezoekers kunnen met elkaar en met een verslaggever in gesprek over hun herinnering aan de oorlog en de bevrijding. Het verhalencafé begint om 9.30 uur en is gratis toegankelijk.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool