Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws zaterdag 27 oktober 2018 | 14:03
 
Groningen wil discussie over Grote Markt
 

B en W van Groningen willen een discussie over de toekomstige inrichting van de Grote Markt. Het betreft de inrichting van het plein na 2020, wanneer het Groninger Forum, het nieuwe hotel aan de Grote Markt-oostzijde en andere bouwprojecten klaar zijn.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 29 oktober 2018 | 11:08
 
Treinen rijden weer en tijdelijke spoorwegovergang Paterswoldseweg is open
 

De treinen van en naar het Hoofdstation in Groningen rijden weer normaal. Ook is sinds maandag de tijdelijke spoorwegovergang voor fietsers en voetgangers bij de Paterswoldseweg open. 


» lees verder
 
 
Wonen in Groningen vrijdag 26 oktober 2018 | 14:51
 
Huis van de Week: Centraal gelegen in Haren, maar toch in het groen
 

Wil je op loopafstand van het centrum van Haren wonen, maar toch in een groene omgeving leven? Bekijk dan snel dit 3-kamer-appartement op de tweede verdieping van appartementencomplex ‘Hortushaeghe’ in Haren. De woning uit 1993 heeft een ruim balkon aan de achterzijde (zuidoosten) en kijkt uit over groenvoorzieningen. 


» lees verder
 
 
Mobiliteit in Beeld maandag 29 oktober 2018 | 11:09
 
Groningen Airport Eelde, Nordica en Century starten ludieke vliegticketactie
 

Groningen Airport Eelde, luchtvaartmaatschappij Nordica en Century zijn een ludieke samenwerking gestart. De eerste twintig klanten die bij Century, in de periode donderdag 1 november tot en met zaterdag 3 november, een Private Lease auto-abonnement afsluiten krijgen 2 vliegtickets naar Kopenhagen of München aangeboden. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gronings bedrijf ITurnIT - digitaal onderwijs aan kinderen - verder als Basicly
 

Het Groningse bedrijf ITurnIT, dat de ICT kennis van zeer jonge kinderen wil vergoten, gaat verder onder de nieuwe naam Basicly. Het bedrijf heeft landelijke ambities en spreidt de vleugels verder uit om digitale geletterdheid op basisscholen te vergroten.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Rienk Mast vertrekt na dit seizoen naar Amerika
 

Basketbalclub raakt aan het einde van het seizoen haar grootste talent kwijt. De 17-jarige Rienk Mast  ziet zijn grote droom in vervulling gaan. Mast vertrekt naar de Verenigde Staten. Mast gaat vanaf komende zomer naar Bradley University om daar te studeren en zich verder te ontwikkelen als basketballer.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Vang de tijd bij de VRIJDAG LABweek
 

Hoe vang je de tijd met beeld, muziek of theater? Bij VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, experimenteren amateurkunstenaars de komende week met dit thema. Dat doen ze tijdens de LABweek, de creatieve speeltuin van VRIJDAG.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Merckt: bouw vordert aan Grote Markt; tweede verdieping binnenkort gestort
 

Op de hoek van de Grote Markt en de Poelestraat vordert de bouw van Merckt. Dat wordt een complex met appartementen en een horeca-voorziening. Dezer dagen liggen de werkzaamheden heel even stil in verband met de vorst, maar als het weer het toelaat wordt de tweede verdiepingsvloer gestort. Er komt in elk geval een zeer opmerkelijke horeca-formule (zie foto’s op GIC-website).


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool