Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 2 oktober 2018 | 10:21
 
Doerak: nieuwe ‘universitycat’ RUG op weg naar faam op Instagram?
 

Studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben een nieuwe held: Doerak, de knuffelkat. Doerak is een rood-witte kat die vaak gesignaleerd wordt op het Harmonieplein. Sinds twee maanden lijkt Doerak troost te zoeken bij studenten die het plein oversteken, omdat zijn kattenvriendje Mickey toen was overleden. Sindsdien zoekt hij voortdurend op het plein naar Mickey, maar ook zoekt én vindt hij aandacht.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 2 oktober 2018 | 9:52
 
Grootste deel van oude schadeclaims afgehandeld
 

De NAM heeft meer dan 5.100 oude openstaande schadeclaims afgehandeld. Zo’n tachtig procent van de bewoners met een oude melding hebben het bod van de NAM geaccepteerd. In 15 procent van de gevallen was de bewoner het niet eens met de NAM en volgt nu een procedure bij de Arbiter Bodembeweging, zo heeft het Ministerie van Economische Zaken bekend gemaakt. 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 1 oktober 2018 | 13:15
 
Vindicat 'zeer teleurgesteld' over intrekken accreditatie
 

Het bestuur van studentenvereniging Vindicat is ‘zeer teleurgesteld’ over het besluit van de RUG en de Hanzehogeschool om hun accreditatie voor dit studiejaar in te trekken. Volgens de vereniging is er anderhalf jaar geleden wel echt een nieuwe koers ingezet. 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 2 oktober 2018 | 10:10
 
CdK René Paas slaat aan het vloggen
 

De Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, is aan het vloggen geslagen. In een eerste ‘maandvlog’ kijkt hij terug op wat er allemaal in september is gebeurd. Zo geeft de CdK onder andere z’n mening over de gaswinningsellende en Prinsjesdag.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Belangrijke avond voor Donar; Europese winst noodzakelijk
 

Voor de basketballers van Donar is de belangrijkste fase in de eerste poulefase van de FIBA Europe Cup aangebroken. Er zijn nog twee speelrondes te gaan. Donar speelt twee keer thuis en moet waarschijnlijk twee keer winnen om de kansen in eigen hand te houden en definitief zeker te zijn van de volgende ronde. Om dit te bereiken moet woensdagavond in MartiniPlaza sowieso gewonnen worden van het Turkse Pinar Karsiyaka.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool