Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 2 oktober 2018 | 10:21
 
Doerak: nieuwe ‘universitycat’ RUG op weg naar faam op Instagram?
 

Studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben een nieuwe held: Doerak, de knuffelkat. Doerak is een rood-witte kat die vaak gesignaleerd wordt op het Harmonieplein. Sinds twee maanden lijkt Doerak troost te zoeken bij studenten die het plein oversteken, omdat zijn kattenvriendje Mickey toen was overleden. Sindsdien zoekt hij voortdurend op het plein naar Mickey, maar ook zoekt én vindt hij aandacht.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 2 oktober 2018 | 9:52
 
Grootste deel van oude schadeclaims afgehandeld
 

De NAM heeft meer dan 5.100 oude openstaande schadeclaims afgehandeld. Zo’n tachtig procent van de bewoners met een oude melding hebben het bod van de NAM geaccepteerd. In 15 procent van de gevallen was de bewoner het niet eens met de NAM en volgt nu een procedure bij de Arbiter Bodembeweging, zo heeft het Ministerie van Economische Zaken bekend gemaakt. 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 1 oktober 2018 | 13:15
 
Vindicat 'zeer teleurgesteld' over intrekken accreditatie
 

Het bestuur van studentenvereniging Vindicat is ‘zeer teleurgesteld’ over het besluit van de RUG en de Hanzehogeschool om hun accreditatie voor dit studiejaar in te trekken. Volgens de vereniging is er anderhalf jaar geleden wel echt een nieuwe koers ingezet. 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 2 oktober 2018 | 10:10
 
CdK René Paas slaat aan het vloggen
 

De Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, is aan het vloggen geslagen. In een eerste ‘maandvlog’ kijkt hij terug op wat er allemaal in september is gebeurd. Zo geeft de CdK onder andere z’n mening over de gaswinningsellende en Prinsjesdag.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Commercieele Club Groningen niet onder de indruk van 'heel klein beetje sneeuw'
 

Leden van de Commercieele Club Groningen lieten zich dinsdagavond vrolijk fotograferen in de sneeuw, tijdens een leden-bijeenkomst aan het Paterswoldsemeer. Voorzitter Harm Post, die ooit bij de GADO werkte, vond alle waarschuwingen voor overlast bij een klein beetje sneeuw, nogal overdreven.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Expositie in infocentrum Paviljoen Ring Zuid over ombouw ringweg
 

Komende week is in het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid de expositie CROSS ROADS te zien. Vijf studenten van Academie Minerva tonen uiteenlopend werk, geïnspireerd op de ombouw van de zuidelijke ringweg.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Digital Society Hub: alles over 5G tijdens lezing in Groningen
 

De Digital Society Hub - een innovatiewerkplaats waar ondernemers, onderzoekers en onderwijs in Groningen elkaar kunnen ontmoeten - is donderdag 14 februari mede-organisator van een bijzondere lezing over 5G. Bezoekers kunnen daar dan alles te weten komen over de vraag wat 5G precies inhoudt. De bijeenkomst, waarvoor men zich van te voren even moet aanmelden, is in het Van Swinderen Huys, Oude Boteringestraat 19. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar staat voor cruciaal Europees duel
 

De opdracht is duidelijk voor Donar. Op Sardinië met minimaal zeven punten verschil winnen van Dinamo Sassari om kansrijk te blijven voor een eventueel vervolg in de Europese FIBA Cup. Bij ieder nadeliger resultaat is zo goed als over voor de landskampioen. In de eigen MartiniPlaza werd met 84-78 verloren van de Italianen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sporthopper: inschrijven kan weer
 

Kinderen uit de gemeente Groningen kunnen zich weer inschrijven voor een of meerdere sportactiviteiten van de Sporthopper. In de Sporthopper zijn meer dan 220 kennismakingscursussen opgenomen.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Roberto Santanera en Awien Anwar winnaars verkiezing Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster
 

Roberto Santanera en Awien Anwar zijn verkozen tot Sympathiekste Ondernemer en Onderneemster van Groningen 2018. Santanera en Anwar kregen tijdens de verkiezing de meeste stemmen van collega-ondernemers.

 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool