Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 2 oktober 2018 | 10:21
 
Doerak: nieuwe ‘universitycat’ RUG op weg naar faam op Instagram?
 

Studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben een nieuwe held: Doerak, de knuffelkat. Doerak is een rood-witte kat die vaak gesignaleerd wordt op het Harmonieplein. Sinds twee maanden lijkt Doerak troost te zoeken bij studenten die het plein oversteken, omdat zijn kattenvriendje Mickey toen was overleden. Sindsdien zoekt hij voortdurend op het plein naar Mickey, maar ook zoekt én vindt hij aandacht.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 2 oktober 2018 | 9:52
 
Grootste deel van oude schadeclaims afgehandeld
 

De NAM heeft meer dan 5.100 oude openstaande schadeclaims afgehandeld. Zo’n tachtig procent van de bewoners met een oude melding hebben het bod van de NAM geaccepteerd. In 15 procent van de gevallen was de bewoner het niet eens met de NAM en volgt nu een procedure bij de Arbiter Bodembeweging, zo heeft het Ministerie van Economische Zaken bekend gemaakt. 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 1 oktober 2018 | 13:15
 
Vindicat 'zeer teleurgesteld' over intrekken accreditatie
 

Het bestuur van studentenvereniging Vindicat is ‘zeer teleurgesteld’ over het besluit van de RUG en de Hanzehogeschool om hun accreditatie voor dit studiejaar in te trekken. Volgens de vereniging is er anderhalf jaar geleden wel echt een nieuwe koers ingezet. 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 2 oktober 2018 | 10:10
 
CdK René Paas slaat aan het vloggen
 

De Commissaris van de Koning in Groningen, René Paas, is aan het vloggen geslagen. In een eerste ‘maandvlog’ kijkt hij terug op wat er allemaal in september is gebeurd. Zo geeft de CdK onder andere z’n mening over de gaswinningsellende en Prinsjesdag.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool