Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 12 september 2018 | 13:05
 
Nieuw in Groningen: parkeerterrein met alcoholslagboom
 

Bezoekers van ReitdiepPOP Groningen, zaterdag 15 september, kunnen parkeren op een bijzonder parkeerterrein. De parkeerplaats heeft een alcoholslagboom en is speciaal voor automobilisten die afspreken geen alcohol te drinken. De slagboom gaat alleen open als een blaastest uitwijst dat de bestuurder inderdaad geen alcohol heeft gehad.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 12 september 2018 | 11:18
 
München: leuke citytrip en perfect als hub voor reizen over de hele wereld (VIDEO)
 

Je kunt er flink wat cultuur snuiven in talloze musea, uren ronddwalen in het BMW-museum, liters bier drinken in de Hofbrau of de talloze biergartens en natuurlijk Arjen Robben aanmoedigen. Maar München beschikt ook over een van de grootste luchthavens van Europa, waardoor je vanaf Groningen Airport Eelde kunt doorvliegen naar zo’n 250 bestemmingen over de hele wereld. Een groep van elf ondernemers verkende afgelopen maandag en dinsdag de mogelijkheden in de Duitse stad. 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 12 september 2018 | 10:59
 
Hoorzitting Groningen over kamernood internationale studenten
 

De kamernood onder internationale studenten heeft geleid tot ongerustheid in de Groningse gemeentepolitiek. Daarom heeft de gemeenteraad besloten een speciale hoorzitting te wijden aan die Kamernood. Dat gebeurde op initiatief van de fractie van de Socialistische Partij (SP) die dat dinsdag tijdens een raadscommissievergadering voorstelde. Een datum voor de hoorzitting is nog niet bekend. Momenteel hebben nog 450 internationale studenten geen kamer in Groningen.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
UMCG start met looptraining in exoskelet voor hersenletsel- en dwarslaesiepatiënten
 

Het UMCG Centrum voor Revalidatie gaat als eerste instelling in Nederland structureel een exoskelet inzetten in de looptraining van patiënten met een gedeeltelijke verlamming als gevolg van hersenletsel of een dwarslaesie.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Slimme vraag: waarom duren de aanvullende bodemonderzoeken bij de Helperzoomtunnel zo lang?
 

De aanvullende bodemonderzoeken voor de Helperzoomtunnel zijn bijna afgerond. Het inschuiven van deze tunnel onder het spoor moest in het Hemelvaartweekend te elfder ure worden afgeblazen omdat de bodem zich anders gedroeg dan verwacht. Waarom heeft het bodemonderzoek zo lang geduurd? Op de website van Aanpak Ring Zuid wordt een antwoord gegeven op die vraag. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard. Dat gebeurt voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering van deze ondernemersvereniging, die daarmee haar leden een bijzondere kans biedt om een kijkje te nemen achter de schermen in deze nieuwe formule.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar treft Grasshoppers of Rijswijk in bekertoernooi
 

Terwijl de basketballers van Donar volop in voorbereiding zijn op het beslissende Europese duel tegen Spirou Basket uit Charleroi is bekend geworden waar de landskampioen in de beker tegen speelt. In de achtste finale is de winnaar van het duel tussen Solar systemen Grasshoppers uit Katwijk en Lokomotief Rijswijk de tegenstander.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Nederlandse vakantiegangers gaan het minst naar provincie Groningen
 

De provincie Groningen is de minst populaire provincie onder Nederlandse vakantiegangers. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool