Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 5 juli 2018 | 9:30
 
LifeLines gaat nog vijf jaar door
 

Het bevolkingsonderzoek LifeLines, waar 165.000 noorderlingen aan meedoen, krijgt in 2019 een vervolg. De voortgang van het onderzoek was eerder onzeker, omdat de subsidie opraakte.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 5 juli 2018 | 11:09
 
Afstudeerfilm brengt Stad en Ommeland op prachtige wijze in beeld
 

De 19-jarige Carlo Scholtens uit Winschoten (student Kunst & Multimedia aan het Noorderpoort in de stad) maakt als afstudeerproject een spectaculaire promotiefilm over Groningen. Hij filmde hiervoor op enkele bekende locaties in onze provincie. Herken jij waar hij de prachtige opnames allemaal maakte?


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 4 juli 2018 | 13:59
 
Duizend woningen in Stad vóór 2022 van het gas af
 

Voor 2022 moeten duizend woningen in de wijken Paddepoel en Selwerd aardgasvrij zijn. Dat is het streven van het stadsbestuur.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Vanmiddag 5G Masterclass over Internet of Things
 

Rudi Niemeijer, de bedenker van o.a. de Smart Potato en de blauwdruk van het 5G Lab Groningen, houdt vanmiddag een bijzondere, gratis, lezing over het onderwerp 'Internet of Things'. Dat meldt de website van de Digital Society Hub  - een innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen waar studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers met elkaar werken aan de nieuwste technologische ontwikkelingen. Organisator van de 5G Masterclass  is de Economic Board Groningen. De lezing is vanaf 16.00 uur  aan de Zernikepark 10. (Meer informatie: lees verder).


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Aanpak Ring Zuid haakt aan bij landelijke burendag
 

Aanpak Ring Zuid doet mee met de landelijke Burendag op 28 september. Die dag zijn de deuren van het informatiecentrum geopend, zijn er fietsrondleidingen en trekt Aanpak Ring Zuid de wijk in met een mobiele informatiekeet. De reden? De directe ‘buren’ van Aanpak Ring Zuid krijgen best veel voor hun kiezen geluidsoverlast, trillingen, stof en bouwverkeer. Deelname aan de Burendag is dan ook een soort ‘bedankje’, aldus Aanpak Ring Zuid.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste woonwijk verwarmd met waterstof, met hulp van Hanzehogeschool Groningen
 

Waterstof is de brandstof van de toekomst. Maar die toekomst komt snel dichterbij, nu niet alleen auto’s rijden op waterstof, maar ook de eerste woningen gebruik maken van waterstof voor de verwarming. In Hoogeveen komt zelfs de eerste woonwijk die volledig gebruik maakt van waterstof. Een reportage daarover is te lezen op de website van Northern Knowledge. Dat is een organisatie die er voor wil zorgen dat kennis van Hanzehogeschool, RUG of UMCG optimaal gebruikt wordt in het Noorden.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Groningen tien dagen in teken van Nationale Sportweek
 

De start van het sportseizoen in Groningen wordt, net als de laatste jaren, gevierd tijdens de Nationale Sportweek. Tien dagen worden in de gemeente Groningen diverse activiteiten georganiseerd om breedtesport en sportverenigingen onder de aandacht te brengen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Gronings gezelschap Het Houten Huis opent theaterfestival in Rusland
 

Jeugdtheatergezelschap van Groningse bodem, Het Houten Huis, vertrekt vandaag naar Moskou om daar het Gavroche International Festival voor jeugd te openen met hun muzikale en beeldende voorstelling Muziek van Beneden. Na de opening spelen ze de voorstelling nog viermaal voor het Russische publiek. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Eerste volledig energieneutrale wijk in Groningen
 

Groningen krijgt een eerste volledig energie neutrale wijk: Westerwal. De wijk verrijst vlak langs het Hoendiep, in de Zeeheldenbuurt, op een voormalig fabrieksterrein. Er komt hier een complex met 171 huurappartementen. Ook worden er 22 koopwoningen gebouwd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool