Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:03
 
Archeologen stuiten op originele bom van Bommen Berend
 

Bij een opgraving op de hoek van de Nieuweweg en de Oostersingel is vrijdag een originele bom van Bommen Berend gevonden. Het gaat zeer waarschijnlijk om een mortiergranaat die tijdens de belegering van de bisschop van Munster, Bernard van Galen, in 1672 op de stad is afgeschoten.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:52
 
Pijpfitters van Waterbedrijf Groningen worden wereldkampioen in Las Vegas
 

Een team van vier medewerkers van het Waterbedrijf Groningen is in het Amerikaanse Las Vegas afgelopen nacht wereldkampioen geworden op het onderdeel pijpfitten. Het team was al Nederlands Kampioen en mocht daarom naar Las Vegas om uiteindelijk na een bloedstollende strijd de wereldtitel voor zich op te eisen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:24
 
Aantal overnachtingen in de stad groeit weer
 

Het aantal overnachtingen in de stad is in 2017 met 4 procent gestegen naar 578.690, een stijging van ruim 4 procent. In de hele provincie komen ook nog eens steeds meer buitenlandse gasten. De provincie Groningen is landelijk gezien zelfs de grootste stijgen, zo meldt Marketing Groningen. 

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:03
 
NCG geeft versterkingsadviezen alsnog vrij
 

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft alsnog besloten om de versterkingsadviezen van 1588 woningen in het bevingsgebied alsnog vrij te geven. Het daarbij om de woningen waarvan minister Wiebes de versterking tijdelijk heeft stopgezet. Aanvankelijk wilde hij de adviezen, die al klaar waren, niet openbaar maken. Het ministerie gaat nu toch overstag.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkgeversmarkt omscholingstraject IT sector woensdag in Groningen
 

Woensdag23 januari staat in het nieuwe datacenter d’ROOT van Bytesnet de eerste werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkzoekenden die het assessment van Make IT Work  hebben gehaald en voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic zorgt met tienduizenden bezoekers voor miljoenimpuls economie Groningen
 

Eurosonic/Noorderslag is niet alleen een groot en gezellig feest voor muziekliefhebbers, het is ook van groeiende economische betekenis voor Groningen. Dat betoogden vrijdagavond wethouder Joost van Keulen van Groningen, en Dago Houben, algemeen-directeur Eurosonic/Noorderslag.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen tankt nieuwe energie en kan vooruit
 

Het belangrijkste om direct na de winterstop te doen is het winnen van de eerste wedstrijd. En dat deed FC Groningen. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen. Dat geeft energie en vertrouwen om de komende zestien wedstrijden op voort te borduren. Van de zes nieuw aangetrokken spelers kwamen drie in actie en ze mochten zich direct tot de betere spelers rekenen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Mighty Mike, Barney en The Power gooien dinsdag pijltjes in MartiniPlaza
 

Michael 'Mighty Mike' van Gerwen, Phil 'The Power' Taylor, Raymond 'Barney' van Barneveld, Peter 'Snakebite' Wright en Martin 'Wolfie' Adams: het zijn niet de minste darters die op dinsdag 22 januari meedoen aan de eerste editie van Kings of Darts in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groningen krijgt nieuwe woontoren bij Korreweg
 

Woningcorporatie Lefier gaat op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg een nieuwe woontoren laten bouwen. In het 13-verdiepingen hoge complex komen 124 huurappartementen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool