Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:03
 
Archeologen stuiten op originele bom van Bommen Berend
 

Bij een opgraving op de hoek van de Nieuweweg en de Oostersingel is vrijdag een originele bom van Bommen Berend gevonden. Het gaat zeer waarschijnlijk om een mortiergranaat die tijdens de belegering van de bisschop van Munster, Bernard van Galen, in 1672 op de stad is afgeschoten.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:52
 
Pijpfitters van Waterbedrijf Groningen worden wereldkampioen in Las Vegas
 

Een team van vier medewerkers van het Waterbedrijf Groningen is in het Amerikaanse Las Vegas afgelopen nacht wereldkampioen geworden op het onderdeel pijpfitten. Het team was al Nederlands Kampioen en mocht daarom naar Las Vegas om uiteindelijk na een bloedstollende strijd de wereldtitel voor zich op te eisen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:24
 
Aantal overnachtingen in de stad groeit weer
 

Het aantal overnachtingen in de stad is in 2017 met 4 procent gestegen naar 578.690, een stijging van ruim 4 procent. In de hele provincie komen ook nog eens steeds meer buitenlandse gasten. De provincie Groningen is landelijk gezien zelfs de grootste stijgen, zo meldt Marketing Groningen. 

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:03
 
NCG geeft versterkingsadviezen alsnog vrij
 

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft alsnog besloten om de versterkingsadviezen van 1588 woningen in het bevingsgebied alsnog vrij te geven. Het daarbij om de woningen waarvan minister Wiebes de versterking tijdelijk heeft stopgezet. Aanvankelijk wilde hij de adviezen, die al klaar waren, niet openbaar maken. Het ministerie gaat nu toch overstag.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen moet ‘aantrekkelijkste kennisstad van Europa’ worden
 

Groningen moet de ‘meest aantrekkelijke kennisstad van Europa’ worden. Dat is de inzet van een nieuw akkoord dat maandagmiddag in Grand Café Prinsenhof in Groningen werd gesloten.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Campagne #Fietsheld op herhaling in Groningen
 

De komende twee weken krijgt #Fietsheld een vervolg. Met de campagne wil de gemeente Groningen beter fietsparkeren in de binnenstad stimuleren. De aandacht richt zich vooral op de vele Stadjers en studenten die hun fiets wél goed parkeren: zij zijn volgens de gemeente de #fietshelden. De affiches, info-borden op drukke plekken en de inzet van fietsstewards geven in in goed Gronings de boodschap: jij bent een #fietsheld, want jij parkeert je fiets goud!


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen City Club: kijkje in keuken Jumbo Foodmarkt tijdens Ledenvergadering
 

Dinsdag 20 november kunnen de leden van de Groningen City Club een kijkje nemen in de keuken van de nieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Boumaboulevard.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Super Sunday succesvol; zeges FC Groningen, Donar en Lycurgus
 

Het was een idee van Abiant Lycurgus manager Reint-Jan Auwema om met de topclubs in de stad Groningen samen iets te organiseren. Dat werd Super Sunday op zondag 11 november, waarbij FC Groningen, Donar en Lycurgus samen optrokken. Het werd een succes. Bijna 26.000 mensen zagen alle drie de clubs winnen. Het was niet alleen qua resultaat een succes, maar de sfeer was overal ook geweldig.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Local heroes en nationale helden geven intiem verrassingsconcert op de Martinitoren
 

Zo’n 160 personen krijgen de komende tijd een intiem verrassingsconcert op de Martinitoren van Marlene Bakker, Stuart Mavis, Julia Zahra of Tim Akkerman. De concerten zijn een onderdeel van de crowdfundactie: 'De Martinitoren herboren’ en dat is een initiatief van Marketing Groningen. Een verrassingsconcert is een van de tegenprestaties waar donateurs voor konden kiezen met het doneren van een bijdrage. 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Intocht Sint zaterdag in Groningen nu ook live te volgen
 

Komende zaterdag 17 november komt Sinterklaas naar Groningen. Dat is altijd een van de indrukwekkendste momenten voor ouders om met hun kinderen naar toe te gaan. Mocht u echter verhinderd zijn, dan is de intocht nu ook digitaal te volgen.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool