Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:03
 
Archeologen stuiten op originele bom van Bommen Berend
 

Bij een opgraving op de hoek van de Nieuweweg en de Oostersingel is vrijdag een originele bom van Bommen Berend gevonden. Het gaat zeer waarschijnlijk om een mortiergranaat die tijdens de belegering van de bisschop van Munster, Bernard van Galen, in 1672 op de stad is afgeschoten.


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:52
 
Pijpfitters van Waterbedrijf Groningen worden wereldkampioen in Las Vegas
 

Een team van vier medewerkers van het Waterbedrijf Groningen is in het Amerikaanse Las Vegas afgelopen nacht wereldkampioen geworden op het onderdeel pijpfitten. Het team was al Nederlands Kampioen en mocht daarom naar Las Vegas om uiteindelijk na een bloedstollende strijd de wereldtitel voor zich op te eisen.

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:24
 
Aantal overnachtingen in de stad groeit weer
 

Het aantal overnachtingen in de stad is in 2017 met 4 procent gestegen naar 578.690, een stijging van ruim 4 procent. In de hele provincie komen ook nog eens steeds meer buitenlandse gasten. De provincie Groningen is landelijk gezien zelfs de grootste stijgen, zo meldt Marketing Groningen. 

 


» lees verder
 
 
Nieuws woensdag 13 juni 2018 | 10:03
 
NCG geeft versterkingsadviezen alsnog vrij
 

De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft alsnog besloten om de versterkingsadviezen van 1588 woningen in het bevingsgebied alsnog vrij te geven. Het daarbij om de woningen waarvan minister Wiebes de versterking tijdelijk heeft stopgezet. Aanvankelijk wilde hij de adviezen, die al klaar waren, niet openbaar maken. Het ministerie gaat nu toch overstag.


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Digital Office Groningen gaat nieuwe fase in
 

Het Digital Office Groningen (DOG), dat twee jaar geleden werd opgericht om digitale initiatieven in Groningen samen te brengen en nieuwe initiatieven te stimuleren, gaat een nieuwe fase in. Verschillende partijen, waaronder overheid, onderwijs en ondernemers, hebben het stokje overgenomen van ‘DOG-Godfather’ Nick Stevens. Vanaf begin september houden ze elke woensdagochtend een open inloop. Dat meldt de Groninger Ondernemers Courant. Lees hier het hele artikel.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende zondag bussen in plaats van treinen tussen Groningen-Leeuwarden
 
Komende zondag, 21 juli, rijden er geen treinen tussen Groningen en Leeuwarden. Arriva zet bussen in als vervangend vervoer.
» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuiven
 

Werklieden zijn vanaf komende maandag twee weken lang dag en nacht in touw om het inschuiven van de Helperzoomtunnel voor te bereiden. Een werkschema van 24 uur per dag is nodig om dat inschuiven nu wel goed te laten verlopen. Dat meldt Aanpak Ring Zuid. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK
 

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Veearts Maaike mét veearts Maaike in Groninger Forum
 

Vanaf volgende week donderdag, 25 juli, is de documentaire Veearts Maaike te zien bij het Groninger Forum. De nieuwe film van het prijswinnende duo Musch & Tinbergen toont op indringende wijze hoe ontroerend het samenspel tussen veearts en boeren kan zijn. De uit Loppersum afkomstige Maaike van den Berg - veearts Maaike - is vrijdag 26 juli zelf aanwezig bij de vertoning in het Forum en beantwoordt na afloop vragen uit het publiek.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Komend weekend startsein Zomerstad: zomerprogramma speciaal voor kinderen
 

Deze zomer, tot en met 4 augustus, barst het in de binnenstad van Groningen van de leuke kinderactiviteiten tijdens Zomerstad. Wethouder Chakor geef aankomende zondag om 12.00 uur op de Vismarkt het startsein voor dit zomerse familie-event.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool