Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 15 mei 2018 | 10:31
 
Inschrijving 4 Mijl volgende week donderdag van start
 

Over ruim een week, op donderdag 24 mei om 12.00 uur, gaat de inschrijving voor de 4 Mijl van Groningen van start. De 32e editie van het grootste hardloopevenement van het Noorden staat op de agenda voor zondag 14 oktober. Er kunnen 23.000 hardlopers meedoen.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 15 mei 2018 | 10:06
 
Politie zoekt getuigen grote brand Oosterstraat
 

De politie is op zoek naar mensen die meer weten over de grote brand in de nacht van zaterdag op zondag in een appartementencomplex in de Oosterstraat. De brand veroorzaakte veel brand- en rookschade. Er vielen geen gewonden.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 15 mei 2018 | 9:31
 
Korte brand in portiekwoning De Wijert
 

In een portiekwoning aan de Couperusstraat in de Wijert heeft in de nacht van maandag op dinsdag korte tijd brand gewoed. De brand was snel onder controle. Er vielen geen gewonden.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 15 mei 2018 | 9:16
 
Omwonenden Eelde onderdeel van nieuwe landelijke actiegroep
 

Een groot deel van de omwonenden van Groningen Airport Eelde gaat samen met lotgenoten rond vijf andere luchthavens een nieuwe actiegroep opzetten.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 15 mei 2018 | 9:04
 
Groningen Seaports is wereldleider als Ecoport
 

Groningen Seaports ontvangt donderdag voor de zesde maal het felbegeerde ecoports-certificaat en is daarmee in de wereld de eerste haven die dit certificaat voor de zesde achtereenvolgende keer heeft ontvangen. Groningen Seaports laat hiermee zien dat continu milieu-en duurzaamheidsprestaties levert in haar havens (Delfzijl en Eemshaven) en haven-gerelateerde bedrijventerreinen.  


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Werkgeversmarkt omscholingstraject IT sector woensdag in Groningen
 

Woensdag23 januari staat in het nieuwe datacenter d’ROOT van Bytesnet de eerste werkgeversmarkt gepland voor het omscholingstraject Make IT Work in Noord-Nederland. De werkgeversmarkt is de ontmoetingsplek voor werkzoekenden die het assessment van Make IT Work  hebben gehaald en voor werkgevers die op zoek zijn naar invulling van hun IT-vacatures. Dat meldt de IT Academy Noord-Nederland.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Verplaatsen van verkeersborden zorgt voor geluidshinder
 

Het verplaatsen en vervangen van verkeersborden bij de A28 en de zuidelijke ringweg kan de komende drie weken zorgen voor geluidshinder in de avonden en de nachten. Daarvoor waarschuwt aannemerscombinatie Herepoort.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eurosonic zorgt met tienduizenden bezoekers voor miljoenimpuls economie Groningen
 

Eurosonic/Noorderslag is niet alleen een groot en gezellig feest voor muziekliefhebbers, het is ook van groeiende economische betekenis voor Groningen. Dat betoogden vrijdagavond wethouder Joost van Keulen van Groningen, en Dago Houben, algemeen-directeur Eurosonic/Noorderslag.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen tankt nieuwe energie en kan vooruit
 

Het belangrijkste om direct na de winterstop te doen is het winnen van de eerste wedstrijd. En dat deed FC Groningen. In het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion werd Heracles Almelo overtuigend met 3-0 verslagen. Dat geeft energie en vertrouwen om de komende zestien wedstrijden op voort te borduren. Van de zes nieuw aangetrokken spelers kwamen drie in actie en ze mochten zich direct tot de betere spelers rekenen.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Mighty Mike, Barney en The Power gooien dinsdag pijltjes in MartiniPlaza
 

Michael 'Mighty Mike' van Gerwen, Phil 'The Power' Taylor, Raymond 'Barney' van Barneveld, Peter 'Snakebite' Wright en Martin 'Wolfie' Adams: het zijn niet de minste darters die op dinsdag 22 januari meedoen aan de eerste editie van Kings of Darts in MartiniPlaza.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Groningen krijgt nieuwe woontoren bij Korreweg
 

Woningcorporatie Lefier gaat op de hoek van de Antillenstraat en de Korreweg een nieuwe woontoren laten bouwen. In het 13-verdiepingen hoge complex komen 124 huurappartementen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool