Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 30 april 2018 | 11:21
 
Jumbo-afperser gaat in cassatie
 

Jumbo-afperser Alex O. gaat in cassatie tegen het vonnis van het hooggerechtshof in Leeuwarden. Die veroordeelde de 53-jarige Groninger anderhalf week geleden tot tien jaar cel voor het afpersen van supermarktketen Jumbo en het plaatsen van twee explosieven. Alex O. ontkent en laat nu via z’n advocaat weten dat ze naar de Hoge Raad stappen. 


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 30 april 2018 | 11:07
 
Veel extra bussen in Stad en Ommeland tijdens Bevrijdingsdag
 

Komende zaterdag (5 mei) vinden er in het kader van Bevrijdingsdag weer tal van evenementen plaats in Stad en Ommeland. Om alle feestgangers van en naar de bevrijdingsfestivals te vervoeren, rijden er de hele dag en avond extra bussen in en rond Groningen.


» lees verder
 
 
Groningen in Beeld zaterdag 28 april 2018 | 9:52
 
In Beeld: Nog een keer nagenieten van Koningsdag!
 

Groningen heeft zich vrijdag flink op de kaart gezet. Koningsdag werd een prachtig feest. De GIC was de hele dag aanwezig en maakte een aantal korte videoreportages en interviews. In dit artikel kunt u nog eenmaal via een aantal video’s bekijken hoe Prins Constantijn, Ronald Koeman, Olcay Gulsen, burgemeester Den Oudsten, kinderburgemeesters Javano en Rosalie, CdK Rene Paas en vele toeschouwers terugkijken op Koningsdag.


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 30 april 2018 | 10:39
 
Streekbussen en -treinen rijden vandaag en morgen niet
 

De bussen van Qbuzz en Arriva en de streektreinen van Arriva rijden maandag en dinsdag niet. Het personeel van de vervoersbedrijven is namelijk in staking. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningen Digital Business Centre: aandacht voor ‘duizelingwekkende digitale ontwikkelingen’
 

In Groningen heeft het een jaar geleden opgerichte ‘Groningen Digital Business Centre (GDBC)’ voor de tweede keer een opmerkelijk evenement georganiseerd. Het GDBC is een nieuw kenniscentrum dat zich richt op het ontwikkelen, delen en overdragen van kennis op het gebied van digitaal ondernemen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Vijf vijvers Hora Siccamasingel vanaf 26 november baggervrij gemaakt
 

Alle vijf vijvers aan de Hora Siccamasingel in De Wijert worden vanaf 26 november gebaggerd. Aanleiding hiervoor is de verplichting van Aanpak Ring Zuid om de noordelijkste van de vijf vijvers meer geschikt te maken voor vleermuizen. Waterschap Hunze en Aa’s, de beheerder van de vijvers, voert de werkzaamheden uit.

 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Groningen Airport Eelde: belangstelling voor 'hubs' München en Kopenhagen valt tegen
 

De provincie Groningen wil mogelijk afzien van een miljoenen-investering in Groningen Airport Eelde wanneer lijnverbindingen met belangrijke overstapplaatsen Kopenhagen en München vervallen. Dagelijkse verbindingen naar de twee overstapplaatsen (“hubs”) worden momenteel onderhouden door vliegbedrijf Nordica, maar deze maatschappij uit Estland is teleurgesteld in de belangstelling voor vluchten vanaf Eelde.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Abiant Uitzendgroep stopt na 11 jaar definitief als hoofdsponsor van Lycurgus Volleybal
 

Aan het einde van het lopende seizoen neemt Abiant Uitzendgroep na ruim 11 jaar afscheid als hoofdsponsor van de Groningse volleybalclub Lycurgus. Abiant geeft aan volgend jaar een andere invulling aan haar sponsorbeleid te willen geven. De uitzendgroep blijft wel als subsponsor verbonden aan de club. Lycurgus is inmiddels druk op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Theaterfestival Jonge Harten dit jaar 'herkenbaar en ongemakkelijk'
 

Prachtige theatervoorstellingen die een antwoord geven op je meest intieme en persoonlijke levensvragen. Dat is de 2018-editie van het theaterfestival Jonge Harten, met tientallen voorstellingen op soms bijzondere plekken, in een notendop.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
RUG wil extra verdieping op Bibliotheek Boteringestraat
 

De Rijksuniversiteit Groningen wil een extra verdieping laten bouwen op het dak van het bibliotheekgebouw in de Oude Boteringestraat.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool