Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws maandag 23 april 2018 | 11:08
 
Kantoor zonder stoelen primeur in Groningen
 

In het UMCG is een experimenteel onderzoek gestart naar een kantoor zonder stoelen. De deelnemers zijn enthousiast. Een foto van het bijzondere kantoor op GIC.nl


» lees verder
 
 
Nieuws maandag 23 april 2018 | 9:45
 
Gronings stel fietst tienduizenden kilometers voor inzameling kinderfietsen
 

Op dinsdag 24 april beginnen Stadjers Mariëlle van der Sluis en Martijn de Jong Posthumus aan een fietstocht van 20.000 kilometer naar China. Daarnaast zullen zij dit jaar ook nog eens net zoveel kilometers door Stad en Ommeland gaan fietsen. Allemaal met als doel 500 kinderfietsen in te zamelen voor kinderen uit arme gezinnen.


» lees verder
 
 
Nieuws zondag 22 april 2018 | 10:58
 
Ramkraak op Action-filiaal in Oude Pekela
 

Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag een ramkraak gepleegd op de Action aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. De auto waarmee de pui van de winkel waarschijnlijk werd geramd, is later brandend teruggevonden op een industrieterrein in Veendam.


» lees verder
 
 
Nieuws vrijdag 20 april 2018 | 16:53
 
Zonaanbidders maken bende van Noorderplantsoen: CDA wil dat stadsbestuur optreedt
 

Je ziet door de zonaanbidders het gras van het Noorderplantsoen haast niet meer, deze zomerse dagen. Allemaal leuk en aardig, maar als iedereen weer vertrokken is, blijft er een behoorlijke bende achter, zo constateert ook de gemeenteraadsfractie van het CDA. En dus roept fractievoorzitter René Bolle het stadsbestuur op tot maatregelen. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Studenten voorzien Groninger organisaties in Digital Society Hub van bedrijfskundig advies
 

Liefst acht bedrijven kregen afgelopen week een kant-en-klaar advies voorgeschoteld van de eerste en tweedejaars studenten van de opleiding Bedrijfskunde in drie jaar. De afgelopen weken was er intensieve samenwerking tussen de studenten, de opdrachtgevers en de docenten van de Hanzehogeschool, die de groepen begeleiden en dat resulteerde in een optocht van presentaties deze week in de Digital Society Hub, de werkplaats van de Hanzehogeschool waar studenten en bedrijven bijeen komen.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Honderden bezoekers nemen tijdens Dag van de Bouw kijkje bij opstelterrein De Vork
 

Honderden bezoekers hebben afgelopen weekend tijdens de Dag van de Bouw een kijkje genomen op het nieuwe opstelterrein De Vork bij Haren. Het immense treinemplacement in aanbouw was opengesteld voor het publiek. Ze kregen dus een uniek kijkje.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Welke Groningse onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019? Meld u aan!
 

De Diversiteitsprijs - waar een bedrag van 2500 euro aan verbinden is - beloont een Groningse werkgever die zich actief inzet voor diversiteit op de werkvloer.  We willen met deze Diversiteitsprijs zo veel mogelijk ondernemers en instellingen inspireren om goede Groningse voorbeelden te volgen en samen kansen te creëren voor iedereen en discriminatie op de arbeidsmarkt bestrijden. In 2018 heeft MartiniZorg de prijs gewonnen.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Vrouwen Groningen Atletiek op weg naar promotie
 

De atletes van Groningen Atletiek krijgen het hoogste niveau weer in het vizier. Na de degradatie vorig jaar kunnen ze zich na afgelopen weekend opmaken voor een promotiewedstrijd. In deze wedstrijd zijn vier plekken te verdienen om volgend jaar mee te mogen doen aan het NK teams. 


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Human Library in Groninger Forum-bibliotheek: 'Ga in gesprek met een levend boek'
 

Normaal gesproken kom je naar de bibliotheek om verhalen in de vorm van een boek te lenen. Op 29 juni is dit net even anders. Op die dag kun je ‘levende boeken’ lenen: mensen met verhalen zoals jij, maar ook van mensen die anders zijn. Op die dag is de bibliotheek aan de Oude Boteringestraat in Groningen het toneel van de Human Library.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Bouw woningen Kempkensberg officieel van start
 

Afgelopen vrijdag werd door wethouder Roeland van der Schaaf het officiële startsein gegeven voor de start van het nieuwbouwproject Kempkensberg. Grenzend aan de stadstuin van DUO zullen twee appartementencomplexen verrijzen. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool