Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws dinsdag 10 april 2018 | 10:45
 
Honderd supporters reizen Donar achterna
 

Precies honderd supporters reizen de Groningse basketbalclub Donar achterna die woensdag in Venetië de halve finale van de FIBA Europe Cup speelt.  Dat heeft de Supportsvereniging van Donar bekend gemaakt.


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 10 april 2018 | 11:15
 
NOS schakelt tijdens Nationale Dodenherdenking ook naar Marum
 

De NOS gaat tijdens de uitzending van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei een aantal keren schakelen tussen de Dam in Amsterdam en het Groningse dorpje Marum. 


» lees verder
 
 
Nieuws dinsdag 10 april 2018 | 10:17
 
Groningse onderwijsinstellingen zoeken 'energiestudenten'
 

De Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en New Energy Coalition zijn nadrukkelijk op zoek naar energiestudenten. Ze lanceren op woensdag 11 april zelfs een speciale wervingscampagne, die de studenten wijst op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie. Die ‘energytracks’ zijn ontwikkeld om aan de grote vraag naar energieprofessionals van de toekomst te kunnen voldoen. ‚Äč


» lees verder
 
 
Bedrijf in Beeld maandag 9 april 2018 | 14:23
 
Brouwerij Groninger wint zilver tijdens Concours International de Lyon
 

Afgelopen week ontving Brouwerij Groninger een zilveren medaille voor hun Oerspelt Weizen tijden het Concours International de Lyon. Dit is het tweede jaar op rij. Vorig jaar ontving de brouwerij een medaille voor hun Spelt Pale Ale. 


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Groningse ondernemers beginnen webwinkel voor bakboxen: Boter & Bloem
 

Deze week is boterenbloem.com gelanceerd, de allereerste Nederlandse webwinkel voor bakboxen. Met de makkelijke recepten en verse ingrediënten van deze Groningse startup kan iedereen iets lekkers maken, zo zeggen de initiatiefnemers Jouke de Jong, Liesbeth Machielsen en Sietze de Jong.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Komende weken volop werkzaamheden en stremmingen in Stad
 

Er wordt de komende weken hard gewerkt aan de stad-Groninger infrastructuur. Om al die werkzaamheden mogelijk te maken moeten hier en daar wegen en bruggen tijdelijk worden afgesloten. Lees verder voor een overzicht van stremmingen in de komende weken.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Eerste certificaat Maatschappelijk Werkgeverschap voor Groningen Seaports
 

Op vrijdag 14 juni reikt wethouder Carine Bloemhoff het eerste certificaat ‘Maatschappelijk Werkgeverschap’ uit aan Groningen Seaports. Het certificaat is ontwikkeld door de Gemeenschappelijke Opleidingsactiviteit (GOA) Publiek, een stichting die jongeren op leerbanen begeleidt. Carine Bloemhoff is bestuurslid van de stichting.

 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Mollema alsnog derde in Ronde van Spanje 2011
 

Bijna acht jaar later wordt Bauke Mollema mogelijk alsnog derde in het eindklassement van de Ronde van Spanje. Mollema schuift een plekje door, omdat de winnaar Juan José Cobo geschrapt is door de internationale wielerunie UCI. De Spanjaard is de zege afgenomen wegens abnormale waarden in zijn bloedpaspoort in de jaren 2009-2011.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Daan Roosegaarde signeert in Groninger Museum
 

De tentoonstelling Daan Roosegaarde – Presence is vanaf zaterdag 22 juni te zien in het Groninger Museum. Ter gelegenheid hiervan signeert kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde op deze dag zijn net verschenen boek. In zijn eerste monografie staan de relaties tussen mens, technologie en landschap centraal. De signeersessie begint om 15:30 uur en is gratis. Het boek is verkrijgbaar in de museumwinkel.
 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Neem een kijkje in en op de Beukenhorst tijdens de Dag van de Bouw
 

Zaterdag 15 juni is de officiële Dag van de Bouw. Op deze dag kan iedereen een kijkje nemen bij tal van nieuwbouwprojecten, waaronder ook de indrukwekkende woontoren De Beukenhorst aan de Beukenlaan in de Groninger wijk Selwerd.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool