Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 29 maart 2018 | 11:18
 
Historische dag voor Groningen? Gasbesluit Wiebes verwacht
 

Het was 22 juli 1959: dat was de dag dat er voor het eerst aardgas werd gewonnen in een veld in de provincie Groningen. Dit gas, onder de akker van boer K.P. Boon in Slochteren, zat 2659 meter diep. De start van de gaswinning was een historisch moment. Vandaag, donderdag 29 maart 2018, kan het opnieuw zo’n historische dag worden. Want vandaag wordt een belangrijke mededeling verwacht van minister  van Economische Zaken Eric Wiebes over het zeer sterk verminderen van de gaswinning.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 29 maart 2018 | 9:52
 
Veel belangstelling voor pop-up mall Grote Markt
 

Nog zo’n 2,5 week en dan opent de pop-up mall, een soort winkelcentrum vol met kleine en grotere winkeltjes, aan de Grote Markt de deuren. Initiatiefnemer Ralph Steenbergen is al in gesprek met zo’n veertig ondernemers die belangstelling hebben, zegt hij vandaag in het Dagblad van het Noorden.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 29 maart 2018 | 10:54
 
Lente! Op welk terras plof jij neer?
 

De temperaturen stijgen, het zonnetje laat zich weer wat vaker zien, kortom: het terrasseizoen dient zich weer aan! In Groningen hebben we het geluk dat de stad zo ongeveer uitpuilt van de leuke terrassen. Moeilijk een keuze te maken? Marketing Groningen zette een selectie van de fijnste en gezelligste terrasjes op een rij!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
Hoofdingang Martinikerk wordt weer in gebruik genomen
 

De monumentale hoofdingang van de Martinikerk wordt weer voor publiek geopend. Deze hoofdingang van de kerk was de afgelopen drie decennia niet in gebruik. Met deze verandering wordt de entree van de eeuwenoude Martinikerk weer net zoals dit honderden jaren het geval was.

 


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Noordbaan zuidelijke ringweg twee nachten dicht
 

In de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur) is de noordbaan van de zuidelijke ringweg van knooppunt Euvelgunne tot Julianaplein dicht voor alle verkeer.


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Meer ruimte voor uitstallingen en reclame in winkelstraten Groningen
 

Meer mogelijkheden voor reclame en uitstallingen in de Groningse binnenstraten. Maar wel op zo’n manier dat de veiligheid en leefbaarheid niet worden aangetast. Daarover zijn ondernemers en gemeentebestuur het eens geworden. Er komt een proef van een jaar.


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
Donar zet belangrijke stap; 89-83 winst op Karisyaka
 

De basketballers van Donar zijn nog één zege verwijderd van de tweede ronde in de strijd om de FIBA Europe Cup. Donar speelde woensdagavond in MartiniPlaza een uitstekende wedstrijd en versloeg in de slotfase het Turkse Pinar Karisyaka uiteindelijk met 89-83. De thuisploeg keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar besliste de wedstrijd ruim veertig seconden voor tijd.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Sinterklaas arriveert zaterdag in Groningen
 

Ook dit jaar zet Sinterklaas weer voet aan wal in Groningen. De Goed Heiligman en zijn pieten arriveren komende zaterdag in de stad. Nadat ze zijn aangemeerd, volgt een toer door het stadscentrum.


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Aanleg Helperpark gestart
 

Midden in het Europapark, langs de westelijke oever van het Winschoterdiep, wordt komend jaar het Helperpark aangelegd. De verwachting is dat het park over een jaar klaar is.


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2018 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool