Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie .
 
  GIC Luncheditie  
 
   
   
Ga direct naar de website Stuur door
 
 
 
 
Nieuws donderdag 29 maart 2018 | 11:18
 
Historische dag voor Groningen? Gasbesluit Wiebes verwacht
 

Het was 22 juli 1959: dat was de dag dat er voor het eerst aardgas werd gewonnen in een veld in de provincie Groningen. Dit gas, onder de akker van boer K.P. Boon in Slochteren, zat 2659 meter diep. De start van de gaswinning was een historisch moment. Vandaag, donderdag 29 maart 2018, kan het opnieuw zo’n historische dag worden. Want vandaag wordt een belangrijke mededeling verwacht van minister  van Economische Zaken Eric Wiebes over het zeer sterk verminderen van de gaswinning.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 29 maart 2018 | 9:52
 
Veel belangstelling voor pop-up mall Grote Markt
 

Nog zo’n 2,5 week en dan opent de pop-up mall, een soort winkelcentrum vol met kleine en grotere winkeltjes, aan de Grote Markt de deuren. Initiatiefnemer Ralph Steenbergen is al in gesprek met zo’n veertig ondernemers die belangstelling hebben, zegt hij vandaag in het Dagblad van het Noorden.


» lees verder
 
 
Nieuws donderdag 29 maart 2018 | 10:54
 
Lente! Op welk terras plof jij neer?
 

De temperaturen stijgen, het zonnetje laat zich weer wat vaker zien, kortom: het terrasseizoen dient zich weer aan! In Groningen hebben we het geluk dat de stad zo ongeveer uitpuilt van de leuke terrassen. Moeilijk een keuze te maken? Marketing Groningen zette een selectie van de fijnste en gezelligste terrasjes op een rij!


» lees verder
 
 
 
De Luncheditie: iedere dag het belangrijkste nieuws per e-mail. Nodig een vriend of collega uit.
 
De nieuwe GIC is gemaakt door iWink - meerdoenmetinternet.nl
 
 

 
 
Innovatie
 
DUO registreert 10 miljoenste diploma
 

DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) heeft onlangs het 10 miljoenste diploma geregistreerd in het diplomaregister. Hierin kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma’s inzien en gratis downloaden, zo meldt de onderwijsorganisatie, die kantoor houdt in Groningen.


» lees verder
 
 
 
 
Bereikbaarheid & Verkeer
 
Zuidelijke ringweg nu zes weken dicht
 

De zuidelijke ringweg is nu zes weken lang dicht. Het gaat om het stuk tussen het Julianaplein en het Europaplein, in de richting van Hoogezand. 


» lees verder
 
 
 
 
Economie
 
Gastvrijheidsacties in en rondom stad Groningen
 

De zomervakantie goed beginnen met een bezoek aan Groningen? Deze zomer heten ondernemers uit de stad bezoekers welkom met ludieke gastvrijheidsacties. Deze charme-actiesop P+R-terreinen, stations en in de binnenstad zijn een extra gebaar van gastvrijheid, waarmee de betrokken partijen duidelijk willen maken dat bezoekers zeer welkom zijn in Groningen, ondanks de maatregelen aan weg en spoor. 


» lees verder
 
 
 
 
Sport
 
FC Groningen gaat serieuze fase voorbereiding in
 

De komende week staan er voor FC Groningen een aantal serieuze oefenwedstrijden op het programma. Te beginnen dinsdagavond in Rolde tegen FC Emmen. Afgelopen weekend won de FC in de vijfde oefenwedstrijd van de voorbereiding voor het eerst niet. In Duitsland werd het tegen Sportfreunde Lotte 1-1.


» lees verder
 
 
 
 
Uitgaan
 
Tekeningen Rembrandt in Groninger Museum
 

Omdat het dit jaar 350 jaar geleden is dat Rembrandt van Rijn overleed, zijn er momenteel in het Groninger Museum een aantal van zijn tekeningen te zien. Het gaat om Rembrandttekeningen uit de eigen collectie. De tekeningen zijn tot en met 15 december te zien.

 


» lees verder
 
 
 
 
Wonen
 
Werkman Stadslyceum: geen schoolfeesten bovenbouw vanwege alcohol
 

Het Werkman College Stadslyceum in de stad wil vanwege het alcoholgebruik onder scholieren geen schoolfeesten meer organiseren voor de klassen 4 en hoger. 


» lees verder
 
 
 
  GIC is een uitgave van Persbureau Tammeling .
 
  U kunt deze editie van de GIC Luncheditie ook doorsturen naar een vriend of relatie .
 
  Als u de GIC Luncheditie op een ander e-mailadres wilt ontvangen, kunt u uw e-mailadres wijzigen .
 
  Indien u de GIC Luncheditie niet meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden .
 
 
 
© 2019 persbureau Tammeling De Luncheditie wordt verstuurd met iMailingtool